„A művészeknek mindig ki kell mondaniuk az igazságot"

Még a könnyűzenében is. Elmentünk a szombathelyi Képtárba, és a legilletékesebbet kértük, hogy segítsen megérteni a „Megtört progresszió” kiállítást.

Újabban egymást érik az országos jelentőségű kiállítások a Szombathelyi Képtárban.

Lapunk is beszámolt „A Kádár-korszak legszebb évei” 2022. November 04. 13:09 például a november 4-én nyílt, a Kádár-korszak különleges időszakát bemutató „Megtört progresszió” című tárlatról, amely túlmutat a város és a régió határán.

Mészáros D. Zsolt

Már akkor tudtuk, hogy visszajövünk a részletekért.

És ez most megtörtént.

Az értelmezésben segített Vig Károly kurátor, a Savaria Múzeum szakmai igazgatóhelyettese, akivel egy nagyot sétáltunk a képtár emeleti termében.

A kiállítás 2024. május 5-ig tekinthető meg a Szombathelyi Képtárban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

„A Kádár-korszak legszebb évei”

Újabb különleges kiállítás nyílt a Szombathelyi Képtárban.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video