Kőszegen kigyulladt a szerencsétlen sorsú uszodaépület

Csak találgatni lehet, hogy mi történt.

Feltételezhető, hogy az öltözőszekrényben keletkezett tűz az évek óta bezárt uszodában, innen terjedtek át a lángok a burkolatra és a ponyvára. A „hogyan” kérdésre tűzvizsgálat hivatott választ adni.

Tűz keletkezett egy uszodaépületben, Kőszegen, a Dózsa György utcában. Egy öltözőszekrény, egy folyosó faburkolata és a fölötte lévő ponyva égett - jelentette munkatársunk a helyszínről.

A kőszegi önkormányzati, valamint a horvátzsidányi és kőszegi önkéntes tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A Szombathelyről riasztott egységeket visszafordították.

Áram és gáz sem volt a Kőszegen kigyulladt uszodaépületben
TM/Nyugat.hu

Információnk szerint az évek óta zárva tartó uszodában sem elektromos áram, sem gáz nincs. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat tűzvizsgálatot végzett. Ennek az eredménye számunkra még nem ismert, azonban az öngyulladást, vagy az elektromos zárlatot ez esetben is kizárnánk.

Áram és gáz sem volt a Kőszegen kigyulladt uszodaépületben
TM/Nyugat.hu

Az épületben már többször is játszottak gyerekek, így valószínűsíthető hogy ezúttal is valamilyen csíny végződött rosszul.

Áram és gáz sem volt a Kőszegen kigyulladt uszodaépületben
TM/Nyugat.hu

A látottak alapján feltehetőleg az öltözőszekrényben gyújthattak meg valamit, a lángok pedig átterjedtek a ponyvára és a faburkolatra.

Áram és gáz sem volt a Kőszegen kigyulladt uszodaépületben
TM/Nyugat.hu

A nagyobb medence feletti ponyva egy februári viharban sérült meg, nem a mostani tűzben.

Ebek harmincadján a kőszegi uszoda

A kőszegi uszoda ügyével a többször is foglalkoztunk Ebek harmincadjára jutott a kőszegi uszoda 2022. December 19. 07:12 . A szerencsétlen sorsú építmény – amely eredetileg önkormányzati volt Botrány Kőszegen az uszoda miatt 2011. October 07. 13:43 , de aztán átvette az állam Az állam átvette, majd bezáratta a kőszegi uszodát 2012. October 11. 10:35 - utoljára a koronavírus járvány miatt zárt be, még 2020-ban, de ellentétben társaival, azóta sem nyitott ki.

Az uszoda a februári vihar után
Olvasói fotó

És valószínűleg egy darabig nem is fog.

A Sárvári Tankerületi Központtal több levélváltásunk volt az ügyben. Azt írták, hogy az üzemeltetőjeként megvizsgálták az uszoda állapotát, az újraindításához szükséges feltételeket, így a szakvélemény és az állapotfelmérés alapján arra a következtetésre jutottak, hogy "az épület a medencetérrel együtt teljes felújításra, korszerűsítésre szorul" .

Egy februári vihar közben letépte Száll a szélben a gazdátlan kőszegi uszoda, ami így már valószínűleg balesetveszélyes is 2023. February 04. 17:26 az uszoda sátrának egy részét.

A kőszegi polgármester lapunk többszöri megkeresésére sem reagált.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló