Kőszegen kigyulladt a szerencsétlen sorsú uszodaépület

Csak találgatni lehet, hogy mi történt.

Feltételezhető, hogy az öltözőszekrényben keletkezett tűz az évek óta bezárt uszodában, innen terjedtek át a lángok a burkolatra és a ponyvára. A „hogyan” kérdésre tűzvizsgálat hivatott választ adni.

Tűz keletkezett egy uszodaépületben, Kőszegen, a Dózsa György utcában. Egy öltözőszekrény, egy folyosó faburkolata és a fölötte lévő ponyva égett - jelentette munkatársunk a helyszínről.

A kőszegi önkormányzati, valamint a horvátzsidányi és kőszegi önkéntes tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A Szombathelyről riasztott egységeket visszafordították.

Áram és gáz sem volt a Kőszegen kigyulladt uszodaépületben
TM/Nyugat.hu

Információnk szerint az évek óta zárva tartó uszodában sem elektromos áram, sem gáz nincs. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat tűzvizsgálatot végzett. Ennek az eredménye számunkra még nem ismert, azonban az öngyulladást, vagy az elektromos zárlatot ez esetben is kizárnánk.

Áram és gáz sem volt a Kőszegen kigyulladt uszodaépületben
TM/Nyugat.hu

Az épületben már többször is játszottak gyerekek, így valószínűsíthető hogy ezúttal is valamilyen csíny végződött rosszul.

Áram és gáz sem volt a Kőszegen kigyulladt uszodaépületben
TM/Nyugat.hu

A látottak alapján feltehetőleg az öltözőszekrényben gyújthattak meg valamit, a lángok pedig átterjedtek a ponyvára és a faburkolatra.

Áram és gáz sem volt a Kőszegen kigyulladt uszodaépületben
TM/Nyugat.hu

A nagyobb medence feletti ponyva egy februári viharban sérült meg, nem a mostani tűzben.

Ebek harmincadján a kőszegi uszoda

A kőszegi uszoda ügyével a többször is foglalkoztunk Ebek harmincadjára jutott a kőszegi uszoda 2022. December 19. 07:12 . A szerencsétlen sorsú építmény – amely eredetileg önkormányzati volt Botrány Kőszegen az uszoda miatt 2011. October 07. 13:43 , de aztán átvette az állam Az állam átvette, majd bezáratta a kőszegi uszodát 2012. October 11. 10:35 - utoljára a koronavírus járvány miatt zárt be, még 2020-ban, de ellentétben társaival, azóta sem nyitott ki.

Az uszoda a februári vihar után
Olvasói fotó

És valószínűleg egy darabig nem is fog.

A Sárvári Tankerületi Központtal több levélváltásunk volt az ügyben. Azt írták, hogy az üzemeltetőjeként megvizsgálták az uszoda állapotát, az újraindításához szükséges feltételeket, így a szakvélemény és az állapotfelmérés alapján arra a következtetésre jutottak, hogy "az épület a medencetérrel együtt teljes felújításra, korszerűsítésre szorul" .

Egy februári vihar közben letépte Száll a szélben a gazdátlan kőszegi uszoda, ami így már valószínűleg balesetveszélyes is February 04. 17:26 az uszoda sátrának egy részét.

A kőszegi polgármester lapunk többszöri megkeresésére sem reagált.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló