De miért demonstráltak a gépjárművezető-oktatók Szombathelyen?

Visszatekintő összefoglalónkból kiderül, hogy önmagukért, de egyúttal egy kicsit önért is.

Rendben lezajlott a felvonulással egybekötött demonstráció Vidéken elsőként Szombathelyen vonultak fel a gépjárművezető oktatók - Adókönnyítést kérnek August 17. 19:39 Szombathelyen, amivel a gépjárművezető-oktatók szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a megváltozott helyzetben egyre többek számára lesz elérhetetlen álom a vezetői engedély megszerzése és az oktatók munkája is veszélybe kerülhet.

Videó összeállításunkban Fejes Tibor gyakorlati oktató foglalja össze, mi a célja a demonstrációnak és hogy mit szeretnének elérni vele.

A szervezők örömmel látták, hogy a vártnál jóval több érintett érkezett tanulóautóval, vagy motorral.

Gépjárművezető-oktatók demonstrációja Szombathelyen - összefogtak a helyiek
TM/Nyugat.hu

A felvonulás rendőri biztosítással zajlott, a Claudius Hotel előli indulásnál polgárőrök is segítették a demonstrálókat. A közlekedők megértéssel fogadták azt a néhány perces várakozást, amíg a félszáznál több jármű elhaladt a kijelölt útvonalon.

Gépjárművezető-oktatók demonstrációja Szombathelyen - összefogtak a helyiek
TM/Nyugat.hu
(Csak egy csendes észrevétel: ha zárt menetoszlop közlekedik valahol, akkor a gyalogosok is várják meg, amíg elhaladnak, ne lépjenek be a lassan haladó járművek közé a kijelölt gyalogátkelőhelyen sem, szétszakítva ezzel a konvojt. Ilyenre több példát is láttunk, de egyik esetben sem okozott fennakadást.)
Gépjárművezető-oktatók demonstrációja Szombathelyen - összefogtak a helyiek
TM/Nyugat.hu

A felvonulók a Március 15. térre érkeztek meg, az AGORA - Művelődési és Sportház elé, ahol hosszan beszélgettek. Olyan oktatók jöttek most össze, akik egyébként egymás telefonszámait sem ismerik, most azonban fontosnak tartották a megjelenést.

Gépjárművezető-oktatók demonstrációja Szombathelyen - összefogtak a helyiek
TM/Nyugat.hu

Az egész demonstráció alatt egyetlen kisebb közjátékot láttunk. A téren egy motoros kezdett gumit füstöltetni a tanulóautók között, de a főszervező azonnal odafutott és megállította a produkciót. Kiderült, hogy a motoros - aki nem a felvonulók közül került ki - valamit "félreértett".

A téren egy motoros kezdett gumit füstöltetni a tanulóautók között
TM/Nyugat.hu

A rendezvényen nem láttunk politikusokat. A részletek videónkban meghallgathatók.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló