Videó - Teherautóabroncsok és sörösdobozhegyek a természetvédelmi területen

A Szombathely szomszédságában található festői környezetbe is belerondít az illegális hulladék. Tetthely, második epizód.

Miért viszi ki valaki a sátrát, a gyerek régi játékait és a műanyag flakonokat az erdő fái alá? – tettük fel a kérdést a Tetthely című sorozatunk első részében Miért viszi ki valaki a sátrát, a gyerek régi játékait és a műanyag flakonokat az erdő fái alá? 2022. November 09. 07:00 .

A választ azóta sem tudjuk, viszont a kérdéseink száma tovább szaporodott, miután a kameránkkal felkerestük a festői Potyondi-mocsarat Egy gyönyörű mocsár Szombathelyen, amiről talán ön sem tudott 2021. July 04. 11:14 .

Most kivételesen nem azért érkeztünk, hogy gyönyörködjünk, miféle csodák Egy gyönyörű mocsár Szombathelyen, amiről talán ön sem tudott 2021. July 04. 11:14 vannak egy szombathelyi lakótelep mellett, hanem mert mindketten emlékeztünk, hogy valakik nem voltak restek súlyos teherautó-abroncsokat görgetni a vízbe.

Az abroncsokat meg is találtuk, igaz, nem a vízben, hanem annak partján. Ezek szerint valaki kihúzta őket a partra. És ha már ott voltunk, körüljártuk a kis tavat is, abban bízva, hogy nem találunk több illegális szemetet, mert mégiscsak egy természetvédelmi területről van szó.

Nyilván találtunk.

Először egy műanyagflakon-mezőre bukkantunk, ami nem nagy mutatvány, merthogy Magyarországon minden erdőszélen van ilyen. Izgalmas lesz, amikor az emberiség eltűnése után majd a földönkívüliek is rátalálnak ezekre és próbálják értelmezni a jelenséget.

Aztán nem sokkal odébb egy kisebb zsák üres sörösdobozra bukkantunk. A dobozok belezsúfolva a gondosan bekötött szájú zsákba, majd a bokros részbe hajítva.

Nem sokkal odébb újabb zsák, majd újabb és újabb. Összesen öt darab.

Mi a jó fenéért hozza ide valaki az autógumikat?

És az üres sörösdobozokat? Vagy a flakonokat?

Titokzatos teremtmény az ember.

A Tetthely című videosorozatunk november elején indult.

Az új sorozatunk annyiban hasonlít a Szombathely legrosszabb utcáit bemutató videóinkhoz , hogy most is nyomást szeretnénk gyakorolni. De most nem a politikusokra, hanem az állampolgárokra. Bár bizonyára lehetne sokkal hatékonyabban fellépni az illegális szemetelőkkel szemben, mégsem a politikusok viszik ki a feleslegessé vált cuccokat az erdőbe.

Az a mesterterv, hogy megnézzük közelebbről a szemetet, hátha be lehet azonosítani az elkövetőt.

Amikor illegális hulladékot találunk, mint most, azt bejelentjük az illetékes szerveknek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video