Vigyázzon, ha felújít! Tető-maffia járja az országot

A weboldaluk bizalmat keltő, de jobban értenek az átveréshez, mint a tetőfedéshez.

Ahogy a tavalyi év elején a kormány ráöntötte az ingyen felújítási pénzeket, úgy egyre nagyobb számban jelentek meg a csalók is az építőiparban - írja a Pénzcentrum. A tavalyi év végén indított is erről Rezsnyák Péter, kivitelező, építész egy videó-sorozatot a YouTube-on, ahol bemutatott egy visszaélés-gyanús tetőépítést is.

Ennek lényege az volt, hogy egy meglehetősen szép honlappal rendelkező céget megbíztak tetőfedéssel, azonban a munkálatok megkezdése előtt semmilyen szerződés sem köttetett, és miután a fél tető le lett szedve a házról, a munkálatot végzők előálltak a kifogásokkal, így a pár millió forintos ajánlatból lassan 10 milliós lett. A megrendelő csak az előzetesen megbeszélt 2,5 millió forintos költséget, ezért viszont csak a tetője felét újították fel, de a vállalkozás ezért is több pénzt követel, és a munka is kontár volt.

Mint kiderült, nem egyedi esetről van szó. "Ez egy virágzó iparág, hogy iparosnak adják ki magukat emberek, pedig valójában nem azok" - fogalmazott videójában Rezsnyák Péter, akit aztán meg is fenyegettek a vállalkozók.

Szalai Levente, az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ) ügyvezetője a lapnak elmondta, hogy alapvető probléma, hogy sokszor nem készül szerződés, sőt olykor még az előleg átadásáról sem születik papír. Puskás András, az ÉMSZ elnöke ehhez hozzátette, hogy számos „simlis banda” üzemeltet gyönyörű, látványos, jól megszerkesztett honlapot, ám azokon nem saját referencia fotóikkal szerepelnek, így ezeknek érdemes utána járni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság