Világbajnokságon bizonyíthatott a vasi Buza Rafael

Az egyik meccset ráadásul kiütéssel nyerte a fiatal bokszoló.

November 12-én indult útnak a magyar ifjúsági ökölvívó válogatott Spanyolországba, La Nucia városába, ahol az Ifjúsági Világbajnokságon bizonyíthattak hazánk ökölvívói. A válogatott keret tagjaként Buza Rafael 63,5 kg-ban képviselte hazánkat, és a Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet – Varsányi Áron edzővel egyetemben, aki a szakmai stáb tagja volt.

Rafael súlycsoportjában összesen 44 induló volt, így már rögtön az első versenynapon kesztyűt is húzott: a Dél-Amerikai Bajnokság ezüstérmesével, a kolumbiai Bermudez Gaibao Leonardóval szállt szembe. Magabiztos, szép három menetet nyomott le a vasi sportoló, kihasznált minden kínálkozó alkalmat. Ezt tükrözte a mérkőzés eredménye is, hiszen Rafael keze lendült a magasba, így továbbjutott.

17-én a bolíviai Nova Terceros Leandrov várt a vasi ökölvívóra. Rafael felmérte az ellenfelét, laza ütésekkel bemérte az ütőtávot és 1 perc után bevitt egy jól időzített ütést: kipattant egy pontos jobb kezes találat, amelynek következtében ellenfele a padlóra került, és a vezetőbíró azonnal beszüntette a mérkőzést. Rafael így kiütéses győzelemmel menetelt tovább a világversenyen.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

19-én az örmény Mkrtchyan Arturral szállt szembe Rafael, boksza ezúttal is megfontolt és pontos volt. A jó időben bevitt, szép találatainak köszönhetően mindhárom menetben jobbnak bizonyult az örmény bunyósnál, így egyhangú pontozásos győzelemmel menetelt tovább előre.

21-én már az érem volt a tét, az amerikai Crocklem Dedrick Deshawnnal csapott össze. Rafael jól kezdte a mérkőzést, könnyed, határozott bunyót láthattunk tőle. A második menetben is ő irányított, de már mutatkoztak nála a fáradtság jelei a menet második felében. A harmadik menetben pedig már mindkét versenyzőn látszott a fáradtság, Rafael azonban még ekkor is erős ütésekkel bombázta az amerikait.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

„Sajnos a pontozás nem azt tükrözte, amit mi láttunk, a bírák az ellenfelet látták jobbnak, így ökölvívónk az 5. helyen végzett. De kimondhatatlanul büszkék vagyunk Rafira” – mondta Varsányi Áron edző.

A büszkeség pedig indokolt is, hiszen három győztes meccsel zárt egy világversenyt, és a negyediken is megoldotta a feladatot – számos szakember szerint is.

„Nagyon jó bunyósokat hagyott maga mögött megfontolt, érett boksszal. A világ különböző tájairól érkező ellenfelekkel szemben volt lehetősége bizonyítani, és a jövőben még nagy meglepetéseket okozhat. Keményen dolgozunk, hiszen nem sok idő jut a pihenésre, Rafinak december elején a felnőtt országos bajnokságon lesz lehetősége a debütálásra az elit korcsoportban” – tette hozzá Varsányi.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport