Ilyen lesz a sokszázmilliós vívócsarnok és új cserkészház a régi REMIX helyén

Hozzuk nem csak a látványt, hanem a terveket is.

Az előzményekről annyit, hogy egy ideje már tudjuk, hogy a felszabadult gyalogsági laktanya, majd REMIX, később EPCOS telephelyén egyszer majd lesz valami.

A volt EPCOS telephelyén
A volt EPCOS telephelyén
szombathely.hu

Egyetemi központnak indult

A dolog ott kezdődött, hogy az EPCOS 2014-ben kiköltözött a városból az iparterületre. Ezzel felszabadult a Savaria Egyetemi Központ mögötti, a Szent László király és Géfin Gyula utcák közti terület, ahol sokáig ipari tevékenység folyt. Egy ideig, legalábbis 2014-ben még úgy volt, Megmutatjuk, milyen lesz Szombathely új, egyetemi városrésze 2014. December 19. 15:48 hogy ezen a belvárosi területen építik majd fel az új egyetemi központot.

Az önkormányzat kérésére a helyi mérnökök el is készítettek egy városfejlesztési akciótervet, lett egy videó is. Megmutatjuk, milyen lesz Szombathely új, egyetemi városrésze 2014. December 19. 15:48

A szombathelyi vívók is szerettek volna egy edzőtermet maguknak

Egy ideje már arról lehetett hallani, hogy a 2001-ben újjászerveződött Szombathelyi Vívóakadémia SE Új edzővel és új fegyvernemmel vágnak neki a vívók az újévnek 2016. November 15. 08:34 kötözhet majd az egykori gyárépületek közé. Ha sikerül felújítani - átalakítani. A konkrétumokról eddig azonban többet nem letett hallani.

Most viszont egy sajtótájékoztatón mutatták be a „Szombathely Szent László király utcai felhagyott iparterület fejlesztése” elnevezésű, európai uniós finanszírozású projektet. Ebből mazsolázzuk ki a fontosabb adatokat:

Eszerint a volt EPCOS telephelyén olyan nagymúltú sportegyesületek kapnak helyet, mint a Szombathelyi Asztalitenisz Kör, a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület. Ráadásként egy új Cserkészház is épül majd a régi helyén, ugyanitt.

A beruházás mi másból, az Európai Unió pénzéből valósulhat meg, 750 millió forintot nyertek rá. Az építkezés szeptember 1-én kezdődik, és 2019. augusztus 31-ig fejeződik be.

A volt EPCOS telephelyén
A volt EPCOS telephelyén
szombathely.hu

A fejlesztés közel 8000 m2 területet foglal majd magában.

Az érintett épületek a volt EPCOS telephely északi részén álló épülettömb részét alkotják. 3 épületrészből és az azokat összekötő közlekedőkből és kiegészítő helyiségekből áll:

 • 1. kétszintes csarnoképület: a legnagyobb épületrész a telek észak-nyugati sarkában
 • 2. volt cserkészház épülete: a volt cserkészház épülete egy közlekedőn keresztül kapcsolódik majd a kétszintes csarnoképülethez
 • 3. földszintes csarnoképület: a cserkészháztól északra egy földszintes vasbetonvázas csarnok található mely a cserkészház bővítéseként megépült toldalékrészekkel és egy üzemi folyosóval csatlakozik a tömbhöz
 • A kétszintes csarnoképület emeletére tervezték a vívóakadémiát

  Az épület emeletén akadálymentes megközelítéssel a Vívóakadémia edzőterme és kiegészítő helyiségek, szülői várók, klubhelyiségek, öltözők, zuhanyzók, fegyverszobák lesznek.

  fejúitott épület sajtóközlemény
  Ilyen lesz a vívóakadémia
  kulso

  A volt cserkészház újjáépítése

  A határoló falszerkezetek vízszigetelésének elégtelensége miatt az épületrész teljes egészében bontásra kerül. Az új kétszintes épületrész földszinti részében közösségi tér kerül kialakításra a hozzá kapcsolódó funkciókkal (vizesblokkok, öltözők, raktárak). A tetőtéri szinten irodák, tárgyalók és a hozzá tartozó vizesblokkok épülnek.

  fejúitott épület sajtóközlemény
  Eljövendő új cserkészház
  kulso

  Asztalitenisz csarnok is lesz

  A tervezett épület magában foglalja a gyakorlóteret és a járulékos kiszolgáló funkciókat, úgymint a gazdasági irodát, öltözőket, vizes helyiségeket, szertárat, teakonyhát és masszázs helyiségeket.

  fejúitott épület sajtóközlemény
  Asztaliteniszezőknek sem lesz rossz helyük
  kulso

  Boltok és butikok

  Az utcafronti épületrész földszintjén kereskedelmi és szolgáltató üzleteket is terveztek: 11 darab 18-42 m2 között változó alapterületűt.

  fejúitott épület sajtóközlemény
  Boltok és butikok helye
  kulso
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet