Úgy tűnt, befagytak a hattyúk a szombathelyi Csónakázótóba

Még egy tűzoltócsónakot is idehoztak miattuk Körmendről. Aztán jött a meglepetés.

A két hattyú látszólag a Csónakázó tó vizének vékony jégrétegébe fagyott, sem étellel, sem hessegetéssel nem lehetett őket mozgásra bírni. A tűzoltók csónakkal próbáltak a közelükbe jutni.

Jégbe fagyott hattyúkhoz riasztották a szombathelyi tűzoltókat hétfőn délelőtt, a Csónakázótóhoz.

Körmendi motorocsónak érkezett a szombathelyi helyszínre
TM/Nyugat.hu

A Kenderesi út felőli oldalon, a híd közelében vékony jégrétegben ült mozdulatlanul két madár, amelyek éltek ugyan, de nem reagáltak a hessegetésre és az ételre sem, csak a szárnyaikat emelgették.

A hattyúk a csónak vízre bocsátásakor elrepültek
TM/Nyugat.hu

Az esethez Körmendről érkezett tűzoltó motorcsónak, amivel megközelítették volna a madarakat.

A hattyúk a csónak vízre bocsátásakor elrepültek
TM/Nyugat.hu

A csónak vízre bocsátásakor azonban a hattyúk "erőre kaptak", kitörtek a jégből és átrepültek a sziget másik oldalára, így az eszközt már nem kellett használni.

Vékony jégrétegbe dermedtek a madarak
TM/Nyugat.hu

A tóba egyébként az iszap miatt veszélyes bemenni. Évekkel ezelőtt két ember merült el, egy öngyilkos, illetve a segítségére siető horgász. Az utóbbi férfit órák múlva találták csak meg, annak ellenére, hogy a part közelében volt a holtteste. Nem sokkal a vízbe ugrás után a lába belesüllyedt az iszapba és nem tudott kiszabadulni. Szonárral találták meg, álló helyzetben. Ezt intő példaként írtuk azoknak, akik esetleg bemennének segíteni hasonló esetben, azt gondolva, hogy a hideg vízzel megbirkóznak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló