Aláírhatja a polgármester a szombathelyi kórházzal szemközti parkolókról szóló megállapodást

Augusztus 31-ig lehet visszavásárolni a területet a vállalkozótól, várják a kormány támogatását.
Nemrég írtunk arról, hogy újabb megállapodásra van esély a volt város strand területére követelt parkolók ügyében A szombathelyi önkormányzat megépíti a kórházzal szemközti parkolókat, de... April 25. 15:32 .

Az ügyről a városi közgyűlésen tárgyaltak, ahol Illés Károly a Fidesz-frakció vezetője azt mondta, az előterjesztés csak időhúzást jelent, és látszik, nem akarják, hogy a területen parkoló legyen. Illés szerint a városnak meg kell vennie a területet, a miniszter pedig megígérte a támogatást.

Nemény András polgármester azt emelte ki, öt hónap van arra, hogy a kormány odaítélje a Hende Csaba és Gulyás Gergely által megírt összegeket a terület visszavásárlására és a parkolók megépítésére. A polgármester szerint addig a feltételes közbeszerzést is le lehet bonyolítani.

A polgármester kijelentette, ha aláírják a megállapodást, akkor a vállalkozó kikerül az ügyből, augusztus végéig, addig van idő a kormányhatározat meghozatalára. Nemény szerint ezt kérte a Fidesz, és kéri, hogy ne hátráljanak ki az ígéretükből. Kijelentette, azt nem tehetik meg, hogy önkormányzati pénzből kifizetik a terület árát és a vállalkozó költségeit, mert az felveti a hűtlen kezelés gyanúját.

Erről a területről van szó
Mészáros D. Zsolt

Czeglédy Csaba (független) a vitában azt kérte, hogy a szükséges összegeket tegyék be a költségvetésbe, mert nem lehet Hende Csaba Facebook-posztjára alapozni több mint 80 millió forint sorsát.

Nagyon hosszú vita volt az ügyben, a Fidesz-frakció azt szerette volna, ha az önkormányzat a saját pénzéből most megvenné az ingatlant, amit majd kormányzati forrásból pótolnak ki utólag.

A közgyűlés a Fidesz-frakció és Czeglédy Csaba tartózkodása mellett megszavazta, hogy a polgármester aláírja a megállapodást.

A megállapodás részletei

 • Az önkormányzat megvásárolja a volt városi strand 4464 m2 nagyságú részét a Vasi Ingatlanfejlesztő Zrt.-től 81,7 millió forint + ÁFA, azaz nyolcvanegymillió-hétszázezer forint + ÁFA vételárért, az összeg azonos a 2021. november 23-án kötött adásvételi szerződésben meghatározott vételárral.
 • A Vasi Ingatlanfejlesztő Zrt. az ingatlant kizárólag parkolók létesítése céljából adja el az önkormányzatnak, ezért az önkormányzat kötelezettséget vállal arra, hogy az ingatlanon központi forrás terhére, az annak alapjául szolgáló támogatói okiratban írt határidőn belül parkolókat létesít.
 • Az önkormányzat kötelezettséget vállal a Vasi Ingatlanfejlesztő Zrt. felmerült és felmerülő igazolt költségei megtérítésére, de csak akkor, ha az ingatlan teljes vételára, az ingatlanon kialakítható maximális számú parkolóhely tervezésének, építésének, valamint a felmerült költségek finanszírozására fedezetet nyújtó állami támogatás rendelkezésére áll.
 • Még a napirend előtt osztották ki azt a levelet Visszavásároltatná a szombathelyi önkormányzattól megvett épületet az új tulajdonosa April 28. 13:54 a képviselőknek, amit a terület tulajdonosa írt, és amiben azt kértre, hogy a Szily János u. 42. alatti épületet is vásárolja vissza a város. Nemény András azt mondta, megérti a vállalkozót, de nincs lehetőség arra, hogy további ingatlanokat vásároljanak vissza az ingatlancsomagból.

  Az ügy előzményeit ebben a cikkben A szombathelyi önkormányzat megépíti a kórházzal szemközti parkolókat, de... April 25. 15:32 foglaltuk össze.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet