Visszavásároltatná a szombathelyi önkormányzattól megvett épületet az új tulajdonosa

A volt irodaházat egy ingatlancsomagban vette meg a vállalkozó, ennek volt a része a volt városi strand területe is.

Visszavásárlásra ajánlotta fel a SZOVA-nak a Szombathely, Szily János u. 42. alatti épületet a vállalkozó, aki annak idején megvásárolta a sokat kritizált ingatlancsomagot Nem lesz licit, viheti a 800 milliós szombathelyi ingatlancsomagot az egyetlen állva maradt pályázó 2021. October 24. 11:30 .

Tavaly ősszel több ingatlant adott egy egy csomagban az önkormányzat 800 millió forintért, amiben könnyen hasznosítható területek éppúgy votak, mint olyan épületek, amiket régóta hiába próbáltak eladni. Az volt a cél, hogy nehezen forgalmazható ingatlanokat is el tudják adni.

Szily János utca 42.
GA

Utóbbiak közé tartozik a Szily János utca 42. alatti épület. Amiről sokszor írtunk már Egyre alacsonyabb áron kínálják Szombathely kultikus épületeit 2018. February 21. 07:04 , a város nettó 71,6 millióért kínálta eredetileg, de 2018-ban már nettó 59 millió lett volna az ára. Ha valaki megveszi, de nem volt jelentkező. Valószínűleg ezért rakták be az ingatlancsomagba tavaly.

Az épület (és az ingatlancsomag) tulajdonosa a polgármesternek írt levelében felajánlotta visszavásárlásra az épületet. Azt is írta, hogy ha az önkormányzat nem veszi vissza az ingatlant, akkor kéri, hogy az épület hasznosítására előírt kötelezettségektől tekintsenek el.

Ehhez az ingatlancsomaghoz tartozik a volt város strand területe, ami az utóbbi hónapokban heves politikai vitákat hozott. A vállalkozó ott hajlandó volt a kompromisszumra A szombathelyi önkormányzat megépíti a kórházzal szemközti parkolókat, de... April 25. 15:32 , felajánlotta visszavásárlásra a területet, hogy parkolókat építhessenek a kórház számára. Mostani levelében kéri, hogy ha az önkormányzat nem vásárolja vissza a területet, ott is töröljék el a beépítésre vonatkozó kötelezettségeket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet