Harmadik helyszín: A Csónakázótó sétányát neveznék el Szombathely volt polgármesteréről

Az új helyszínnel a Fidesz-frakció is egyetért.

A Csónakázótó körüli sétányt nevezzék el Wagner Andrásról, Szombathely rendszerváltás utáni első polgármesteréről. Ezt Czeglédy Csaba (független), a kezdeményezés elindítója javasolta a mai városi közgyűlés elején.

Mint nemrég írtuk Új nevet kap Szombathely egyik legszebb utcája - Ön támogatja? 2022. May 20. 11:11 , a közgyűlés a Gyöngyös-parti sétányt akarta elnevezni Wagner Andrásról, de az ülésen a Fidesz-frakció levételre javasolta az ügyet azzal indokolva, hogy több lakó is tiltakozott a terv ellen.

Czeglédy egyébként a közgyűlés megbízásából végigjárta a sétány lakóit, kiderült, hogy

 • az 57 lakás tulajdonosai közül 35 lakás tulajdonosa tett nyilatkozatot, 22 lakás tulajdonosa nem. A válaszadók közül 23-an támogatták, 12-en nem támogatták a sétány átnevezését.
 • a 7 üzlet tulajdonosai közül 6 üzlet tulajdonosa tett nyilatkozatot, 1 üzlet tulajdonosa nem. A válaszadók közül 4-en támogatták, 2-en nem támogatták a sétány átnevezését.
 • A képviselő újabb javaslatát azzal is indokolta, hogy a Csónakázótó sétányának nincsenek lakói, így senkinek sem kell megváltoztatnia a lakcímét. Hozzátette, Wagner András családja is támogatja az új tervet.

  Czeglédy újabb javaslatát aztán a fideszesek is üdvözölték, Illés Károly frakcióvezető bejelentette, támogatni fogják, hogy a Csónakázótó körüli sétány vegye fel Wagner András nevét. Az ügyben délután dönt a közgyűlés.

  A februári közgyűlésen derült ki Szombathelyen teret neveznek el Göncz Árpádról, sétányt Wagner Andrásról 2022. February 22. 07:30 , hogy a városvezetés közterületet akar elnevezni Wagner Andrásról, Szombathely rendszerváltás utáni első polgármesteréről. Először egy belvárosi területről volt szó, de ez ellen az egyház tiltakozott.

  Majd a Gyöngyösparti sétány került szóba Új nevet kap Szombathely egyik legszebb utcája - Ön támogatja? 2022. May 20. 11:11 , ezt vetették most el. Ha a közgyűlés délután megszavazza, ami nagyon valószínű, akkor jövő év elején veszi fel a Csónakázótó körüli sétány Szombathely volt polgármesterének nevét.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet