Harmadik helyszín: A Csónakázótó sétányát neveznék el Szombathely volt polgármesteréről

Az új helyszínnel a Fidesz-frakció is egyetért.

A Csónakázótó körüli sétányt nevezzék el Wagner Andrásról, Szombathely rendszerváltás utáni első polgármesteréről. Ezt Czeglédy Csaba (független), a kezdeményezés elindítója javasolta a mai városi közgyűlés elején.

Mint nemrég írtuk Új nevet kap Szombathely egyik legszebb utcája - Ön támogatja? May 20. 11:11 , a közgyűlés a Gyöngyös-parti sétányt akarta elnevezni Wagner Andrásról, de az ülésen a Fidesz-frakció levételre javasolta az ügyet azzal indokolva, hogy több lakó is tiltakozott a terv ellen.

Czeglédy egyébként a közgyűlés megbízásából végigjárta a sétány lakóit, kiderült, hogy

 • az 57 lakás tulajdonosai közül 35 lakás tulajdonosa tett nyilatkozatot, 22 lakás tulajdonosa nem. A válaszadók közül 23-an támogatták, 12-en nem támogatták a sétány átnevezését.
 • a 7 üzlet tulajdonosai közül 6 üzlet tulajdonosa tett nyilatkozatot, 1 üzlet tulajdonosa nem. A válaszadók közül 4-en támogatták, 2-en nem támogatták a sétány átnevezését.
 • A képviselő újabb javaslatát azzal is indokolta, hogy a Csónakázótó sétányának nincsenek lakói, így senkinek sem kell megváltoztatnia a lakcímét. Hozzátette, Wagner András családja is támogatja az új tervet.

  Czeglédy újabb javaslatát aztán a fideszesek is üdvözölték, Illés Károly frakcióvezető bejelentette, támogatni fogják, hogy a Csónakázótó körüli sétány vegye fel Wagner András nevét. Az ügyben délután dönt a közgyűlés.

  A februári közgyűlésen derült ki Szombathelyen teret neveznek el Göncz Árpádról, sétányt Wagner Andrásról February 22. 07:30 , hogy a városvezetés közterületet akar elnevezni Wagner Andrásról, Szombathely rendszerváltás utáni első polgármesteréről. Először egy belvárosi területről volt szó, de ez ellen az egyház tiltakozott.

  Majd a Gyöngyösparti sétány került szóba Új nevet kap Szombathely egyik legszebb utcája - Ön támogatja? May 20. 11:11 , ezt vetették most el. Ha a közgyűlés délután megszavazza, ami nagyon valószínű, akkor jövő év elején veszi fel a Csónakázótó körüli sétány Szombathely volt polgármesterének nevét.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet