Új nevet kap Szombathely egyik legszebb utcája - Ön támogatja?

Az érintett lakók és cégek többsége támogatja, hogy a volt szombathelyi polgármesterről nevezzék el a sétányt.

A Gyöngyösparti sétány lakás- és üzlettulajdonosainak többsége támogatja, hogy Wagner András nevét vegye fel a sétány - olvasható a jövő heti szombathelyi közgyűlésre készült anyagban.

A februári közgyűlésen derült ki Szombathelyen teret neveznek el Göncz Árpádról, sétányt Wagner Andrásról 2022. February 22. 07:30 , hogy a városvezetés közterületet akar elnevezni Wagner Andrásról, Szombathely rendszerváltás utáni első polgármesteréről. Először a Szent Márton utcának a Savaria tértől a Wesselényi utcáig tartó szakaszáról volt szó, de ebbe az egyház nem egyezett bele. Majd a Gyöngyösparti sétány került szóba, amit az is indokolt, hogy Wagner András ezen a környéken lakott.

Gyöngyösparti sétány átnevezés előtt
Szombathely egyik legszebb utcájáról van szó

Az április közgyűlésen tárgyaltak újra Hányan támogatják, hogy Wagner András nevét vegye fel a Gyöngyösparti-sétány? 2022. April 28. 10:37 a tervről, amit a Fidesz-frakció nem támogatott, ők azt javasolták, hogy ha új utca lesz a városban, azt nevezzék el a volt polgármesterről.

A közgyűlés megbízta az átnevezést kezdeményező képviselőt, Czeglédy Csabát, hogy kérje ki az érintett lakók és üzlettulajdonosok véleményét. Hiszen ha a sétány új nevet kap, akkor nekik okmányokat kell cserélniük, mert megváltozik a lakcímük, és a vállalkozások címe.

Gyöngyösparti sétány átnevezés előtt
A fotókat ma délelőtt készítettük

Az anyag szerint Czeglédy az alábbi válaszokat kapta az érintett 57 lakás és hét üzlet tulajdonosától:

 • az 57 lakás tulajdonosai közül 35 lakás tulajdonosa tett nyilatkozatot, 22 lakás tulajdonosa nem. A válaszadók közül 23-an támogatták, 12-en nem támogatták a sétány átnevezését.
 • a 7 üzlet tulajdonosai közül 6 üzlet tulajdonosa tett nyilatkozatot, 1 üzlet tulajdonosa nem. A válaszadók közül 4-en támogatták, 2-en nem támogatták a sétány átnevezését.
 • A képviselő arról tájékoztatta a közgyűlést, hogy a nemmel válaszolók nagy része is csupán a címváltozás miatti adminisztratív feladataik miatt nem támogatták a kezdeményezést, ugyanakkor az átnevezésről szóló esetleges döntést tudomásul fogják venni.

  Gyöngyösparti sétány átnevezés előtt
  Kattintson a képre a galériához!

  Ha a csütörtöki közgyűlésen a képviselők többsége megszavazza, hogy a Gyöngyösparti sétányt Wagner Andrásról nevezzék el, akkor 2023. február 6-án, a volt polgármester 70. születésnapján avatják fel a róla elnevezett közterületet.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet