Megalakult a Zalaegerszegi Egyetemi Központ, vezetője a szombathelyi ELTE SEK volt rektorhelyettese

Az új központ is a gépészmérnök, közgazdász, műszaki menedzser képzésekben bízik, mint pár éve Szombathely.

Az informatikai, a mérnöki, a mechatronikai és a közgazdasági képzések portfóliójának összeadásával új tudásközpontot hoz létre a Pannon Egyetem – jelentették be egy mai sajtótájékoztatón Zalaegerszegen.

A veszprémi székhelyű egyetem így már Nagykanizsán, Kőszegen és Zalaegerszegen is jelen van, Zalaegerszegen az egykori laktanyaépületben kezdi meg működését a Zalaegerszegi Egyetemi Központ.

Zalaegerszegen korábban a Budapesti Gazdasági Egyetem Zalaegerszegi Gazdálkodási Kara működött, pénzügy és számvitel, illetve a későbbi gazdálkodási és menedzsment alap-, valamint felsőoktatási szakképzési szakokkal. Ezt bővítik most mérnök-informatikus, nívós mechatronikai, gépészmérnöki, illetve műszaki menedzser szakokkal, egy részüket az épülő tesztpályára 45 milliárdra drágult a zalaegerszegi tesztpálya, emléktáblát kaptak a kormányközeli kivitelezők 2020. June 20. 11:22 alapozzák. A központ nemrég a BGE-től a Pannon Egyetemhez került át, az új Egyetemi Központ stratégiai rektorhelyettese az a Németh István, aki az ELTE SEK rektorhelyettese volt június végéig. Távozik a szombathelyi ELTE SEK rektorhelyettese 2020. June 30. 19:52

Németh István
Forrás: Pannon Egyetem

Németh István a Savaria Egyetemi Központ ELTE-hez csatlakozáskor érkezett Szombathelyre, feladata a gépészmérnök-képzés, és további ipari képzések elindítása volt. Távlati terveik között szerepelt közgazdász- és villamosmérnök-képzés is, de ezek nem indultak el. A 2016-ban indult gépészmérnök-képzésen az első évfolyam tavaly végzett, viszont a jelentkezések száma elmarad attól, amit korábban terveztek.

Németh Istvánnal két hete beszélgettünk „Én gombolyagot szeretek kibogozni” - miért távozik a szombathelyi egyetemi központ vezetője? 2020. July 03. 07:52 távozásáról, elmondta, hogy az ELTE SEK a pedagógusképzésre koncentrál, létre is jött a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ. És, mint mondta, azok az intézetek (műszaki, gazdaságtudományi, pedagógiai, sporttudományi), amelyek az ELTE más karainak keretén belül működnek.

A Zalaegerszegi Egyetemi Központ megalakítását és a műszaki képzések elindítását most egyébként ugyanazzal indokolták, mint annak idején Szombathelyen: a munkaerőpiaci igények kiszolgálása, a régió innovációs és gazdasági fejlődésének támogatása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet