Megalakult a Zalaegerszegi Egyetemi Központ, vezetője a szombathelyi ELTE SEK volt rektorhelyettese

Az új központ is a gépészmérnök, közgazdász, műszaki menedzser képzésekben bízik, mint pár éve Szombathely.

Az informatikai, a mérnöki, a mechatronikai és a közgazdasági képzések portfóliójának összeadásával új tudásközpontot hoz létre a Pannon Egyetem – jelentették be egy mai sajtótájékoztatón Zalaegerszegen.

A veszprémi székhelyű egyetem így már Nagykanizsán, Kőszegen és Zalaegerszegen is jelen van, Zalaegerszegen az egykori laktanyaépületben kezdi meg működését a Zalaegerszegi Egyetemi Központ.

Zalaegerszegen korábban a Budapesti Gazdasági Egyetem Zalaegerszegi Gazdálkodási Kara működött, pénzügy és számvitel, illetve a későbbi gazdálkodási és menedzsment alap-, valamint felsőoktatási szakképzési szakokkal. Ezt bővítik most mérnök-informatikus, nívós mechatronikai, gépészmérnöki, illetve műszaki menedzser szakokkal, egy részüket az épülő tesztpályára 45 milliárdra drágult a zalaegerszegi tesztpálya, emléktáblát kaptak a kormányközeli kivitelezők 2020. June 20. 11:22 alapozzák. A központ nemrég a BGE-től a Pannon Egyetemhez került át, az új Egyetemi Központ stratégiai rektorhelyettese az a Németh István, aki az ELTE SEK rektorhelyettese volt június végéig. Távozik a szombathelyi ELTE SEK rektorhelyettese 2020. June 30. 19:52

Németh István
Forrás: Pannon Egyetem

Németh István a Savaria Egyetemi Központ ELTE-hez csatlakozáskor érkezett Szombathelyre, feladata a gépészmérnök-képzés, és további ipari képzések elindítása volt. Távlati terveik között szerepelt közgazdász- és villamosmérnök-képzés is, de ezek nem indultak el. A 2016-ban indult gépészmérnök-képzésen az első évfolyam tavaly végzett, viszont a jelentkezések száma elmarad attól, amit korábban terveztek.

Németh Istvánnal két hete beszélgettünk „Én gombolyagot szeretek kibogozni” - miért távozik a szombathelyi egyetemi központ vezetője? 2020. July 03. 07:52 távozásáról, elmondta, hogy az ELTE SEK a pedagógusképzésre koncentrál, létre is jött a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ. És, mint mondta, azok az intézetek (műszaki, gazdaságtudományi, pedagógiai, sporttudományi), amelyek az ELTE más karainak keretén belül működnek.

A Zalaegerszegi Egyetemi Központ megalakítását és a műszaki képzések elindítását most egyébként ugyanazzal indokolták, mint annak idején Szombathelyen: a munkaerőpiaci igények kiszolgálása, a régió innovációs és gazdasági fejlődésének támogatása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet