Záporoztak a fitt-boxos érmek Budapesten

Öt fiatal Vas megyei sportoló bizonyíthatott.

November 3. és 6. között rendezték meg az U12, Serdülő, Junior Ökölvívó Országos Bajnokságot Budapesten, ahol a Vas megyei Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 5 versenyzője szállt harcba, hogy korcsoportja és súlycsoportja magyar bajnoka lehessen.

A verseny első napján Pesti József lépett kötelek közé serdülő férfi 50kg-ban. József megfontoltan, és pontosan bunyózott, aminek meg is lett az eredménye, egyhangú pontozással győzelmet aratott.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

A megmérettetés második napján Gombai Dominik és Kiss Áron bizonyíthatott. Dominik serdülő férfi 48 kg-ban erős elánnal kezdett az első menetben. Lendülete a második menetben sem hagyott alább, döntő fölénnyel jutott az elődöntőbe. Áron junior férfi 60 kg-ban szépen helytállt rutinos ellenfelével szemben, azonban sajnos még nem tudott felülkerekedni rajta.

A verseny harmadik napján az elődöntőkön volt a sor. Németh Dóra serdülő női 48 kg-ban harmadik menetben döntő fölénnyel nyerte mérkőzését. Gombai Dominik serdülő férfi 48 kg-ban egyhangú pontozásos győzelmet aratva verekedte be magát a döntőbe.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Pesti József serdülő férfi 50 kg-ban nagyon szépen bunyózott, igyekezett felülmúlni ellenfelét, azonban sajnos ez nem bizonyult elégnek a döntőbe jutáshoz. Rába Noémi junior női 52 kg-ban egy nagyon szoros mérkőzésen minden erejét beleadva harcolt, azonban a bírák 3:2 arányú megosztott pontozással ellenfelét láttál jobbnak.

A döntők napján Németh Dóra serdülő női 48 kg-ban az előző napokhoz hasonlóan ezúttal is nagyon elszántan lépett kötelek közé. Erős, pontos ütésekkel indított, amit ellenfele nem tudott lereagálni, így első menetben döntő fölénnyel győzött, és súlycsoportja magyar bajnoka lett.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Gombai Dominik serdülő férfi 48 kg-ban ugyancsak elszántan húzta fel a kesztyűt a mindent eldöntő mérkőzés előtt. Megfontolt, technikás bunyót produkált versenyzőnk mindhárom menetben, amit a bírák is így láttak, egyhangú pontozással Dodó győzedelmeskedett, így a dobogó legfelső fokára állhatott magyar bajnokként.

Rába Noémi és Pesti József nagyon szép teljesítményükkel kiérdemelték a dobogó harmadik fokát, mindketten bronzérmet szereztek. Kiss Áron ügyes helytállásának köszönhetően ugyan a dobogós helyezésről lecsúszott, azonban pontszerző 5. helyen zárta a versenyt.

Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

„Rendkívül büszkék vagyunk fiatal versenyzőinkre! Mindannyian nagyon komolyan vették az előttük álló feladatokat, teljes odaadással bunyóztak minden egyes meccsen. Keményen hajtunk tovább, dolgozunk az esetleges hibákon, és jövőre még nagyobb rutinnal szállunk harcba a versenyeken” – mondta lapunknak Varsányi Áron edző.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport