Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jótékonysági koncerttel folytatódik, rockszeptemberrel bővül a szombathelyi zsinagógaudvar koncertsorozata

Augusztus elején egy perzsa énekesnő érkezik, szeptemberben előtérben lesznek a gitártorzítók.

Nehéz elhinni, de már a nyár derekán járunk, és már túl vagyunk a szimfóniaudvar, vagyis a Szimfónia kávézó nyári koncertsorozatának Tehetségkutatóval startolnak, szeptember végig aztán meg se állnak a szombathelyi zsinagógaudvarban 2017. May 23. 19:10 kétharmadán. Holdosi Attila szervezővel néztük át a tapasztalatokat, és a folytatást.

Veres Mónika "Nika" koncertje a Zsinagóga Udvaron
Vágvölgyi Bálint

Aki szerint a sorozat sikeres, a kiemelt koncerteken rengetegen voltak, a most induló, szárnyakat bontogató fiatalokra Laza, intim koncertet adott Marton Viki akusztikus zenekara a zsinagógaudvaron 2017. July 07. 21:47 is kíváncsi volt azért a közönség. A szervező úgy látja, eddig Nika július 14-i koncertje Nika energiabombája elkergette a szemerkélő esőt a szombathelyi zsinagógaudvarban 2017. July 15. 11:29 volt a legsikeresebb, őt már nagyon várták a szervezők és a közönség is.

Jótékonysági koncert a daganatos gyermekekért

Most tulajdonképpen két hét szünet következik az Iseumi Szabadtéri Játékok Mozarttal tér vissza az eredeti helyszínére az Iseumi Szabadtéri Játékok 2017. June 29. 18:01 miatt, de addig is lesz egy jótékony célú koncert. Az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány, amelynek dr. Masát Péter az elnöke. Az alapítvány támogatására az idén is szerveznek háromrészes koncertsorozatot, Rajmon Ádám szervező kérte meg a nyári koncertsorozat szervezőit, hogy adjanak helyet az első koncertnek.

Koncert a zsinagógaudvaron
Vágvölgyi Bálint

A koncert létrejöttében sokan segítenek, így maga a helyszín, a Szimfónia kávézó, a hangosítást adó Berta Zoltán és csapata. A fellépő zenekarok között itt lesz a TDK Epcos egyik zenekara, a Bagatell is, az Epcos ezért magára vállalta a technika teljes költségét.

A koncert ingyenes lesz, de adománygyűjtőt helyeznek el, ahová várják a közönség adományait, amit aztán teljes egészében az alapítvány kap majd meg. Időpont július 25., a szervezők Facebook eseményt is létrehoztak.

Kezdés 19 órakor, fellépők: Altef4, Willburn, Ndrew's Acoustic, Bagatell.

Perzsa énekesnővel folytatódik a koncertsorozat

Augusztus 4-én aztán folytatódik a koncertsorozat, a Tom Kondor Band lép fel pénteken. Másnap, szombaton, aztán az osztrák-perzsa énekesnő, Saedi ad koncertet, sajt magát kísérve zongorán. Őt a Budapest Bárból ismerhetjük, elsősorban a bécsi elektronikus színtéren ismert, kitűnő énekesnő, zongorista és dalszerző.

Augusztus 8-án újabb kertmozi, a kultfilmmé nemesedett Gyalog Galoppot vetítik. Egyébként a kertmozi nagy siker az idén, az idén először nagy vászonra vetítenek, és egyetlen építő jellegű kritika sem érkezett. Eddig.

Aztán a karneválig helyi zenekarok következnek, 10-én a Meggie's Crew, ők a sorozat rendszeres és sikeres fellépői. 12-én egy viszonylag új formáció, a Beatles dalokat játszó The Liver Paul érkezik, 18-án Ujvári Timi és Holdosi Attila, ami után jam session lesz Holdosi Attila barátaival. Augusztus 19-én pedig a BidBox következik.

Szeptember a rocké és a latin zenéé

De az idén először itt még nem ér véget a koncertsorozat, szeptemberben a keményebb műfajok jönnek, a hónap elején a Szombathelyen nagyon ismert Mokka Tribute Band, szeptember 16-án pedig a Save Ass. Utóbbi zenekar többször fellépett már a Savaria karnevál Sörterén is, klasszikus rock és blues feldolgozásokat játszanak, hatalmas energiával.

Save Ass
Tátrai István

Ebben a hónapban pótolják be a Ruben's Latino július 11-én eső miatt elmaradt koncertjét, pontos dátum még nincs, És terveznek még egy kertmozit is, ami előkészítés alatt van.

Szóval, igaz, hogy itt van a nyár dereka, de elkeseredésre semmi ok, a Szimfónia kávézó, vagyis a zsinagógaudvar még sok koncerttel, és szeptember közepéig kitolt nyári programokkal vár minket.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra