„A szombathelyi Fidesz olyan, mint egy régi, elavult tévé, amelyik tegnap elveszítette a hangját”

A félbeszakadt közgyűlés másnapján tartott sajtótájékoztatókon azt is megtudtuk, hogy működésképtelenné vált a Szomhull az időhúzás miatt.
 
 

„A szombathelyi Fidesz olyan, mint egy régi, elavult tévé, amelyik tegnap elveszítette a hangját”

A félbeszakadt közgyűlés másnapján tartott sajtótájékoztatókon azt is megtudtuk, hogy működésképtelenné vált a Szomhull az időhúzás miatt.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

„A szombathelyi Fidesz olyan, mint egy régi, elavult tévé, amelyik tegnap elveszítette a hangját”

A félbeszakadt közgyűlés másnapján tartott sajtótájékoztatókon azt is megtudtuk, hogy működésképtelenné vált a Szomhull az időhúzás miatt.

Körülbelül a napirendi pontok egyharmadánál szakította félbe tegnap Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) a februári, szombathelyi közgyűlést. Ráadásul napirendi pont tárgyalása közepén, és pont akkor, amikor a város idei költségvetésének tárgyalása következett volna.

A tegnapi ülésen megtörtént, amire január eleje óta számítani lehetett, az ellenzék egyfős többségbe került, és így nagyrészt az ő akaratuk érvényesült. Azért csak nagyrészt, mert az ülést vezető polgármester és a Fidesz-frakció minden lehetséges módon húzta az időt, és amikor csak lehetett, árulónak nevezte Molnár Miklós alpolgármestert (Pro Savaria) és bevándorláspártinak az Éljen Szombathely-frakciót és Nemény András frakcióvezetőt, akiről tudjuk, hogy az ellenzék polgármester-jelöltje lesz az őszi önkormányzati választásokon. Láthatóan mást nem nagyon tudtak kezdeni a helyzettel.

Az ellenzék nem ment bele a játékba, csak az előterjesztésekhez szóltak hozzá, végül az időhúzó taktika győzött, és az igazán fontos ügyeket nem is tárgyalta meg a közgyűlés, majd két hét múlva folytatják az ülést.

Így nem is közgyűlés utáni, hanem közgyűlés közbeni sajtótájékoztatókat tartottak az ülés másnapján, pénteken délelőtt. Persze, itt is látszott, hogy ki milyen taktikát követ.

Balassa Péter (Jobbik) például annyit mondott, hogy a szombathelyi Fidesz hasonlít egy régi, elavult tévéhez, aminek a távirányítója Puskás Tivadar kezében van, de láthatóan nem tud mit kezdeni vele, ideje lenne elvenni tőle. Hozzátette, büszke rá, hogy a korábban többször visszautasított javaslatait most elfogadta a közgyűlés.

Nemény András, az Éljen Szombathely-frakció vezetője szerint a polgármester nem reagált jól a helyzetre, ahelyett, hogy egyeztetéseket kezdeményezett volna, megpróbálta ellehetetleníteni az ellenzéki képviselők munkáját. Kijelentette, feszítő a helyzet, hiszen a városnak szüksége lenne a költségvetésre, de a Fidesz időhúzása miatt nem tudták megtárgyalni.

Hangsúlyozta, számukra az a fontos, hogy megteremtsék a tiszta, normális működés feltételeit, ennek érdekében terjesztettek be több anyagot is. A Médiaközpont ügyvezetőjének leváltásáról azt mondta, Lovass Tibornak az lemúlt években nem sikerült megvalósítania az objektív működést, egyébként kiváló szakembernek tartják, és remélik, hogy továbbra is a városi tévénél dolgozik majd.

Szerinte a Fidesz-frakció tanácstalan volt, ezért fordultak az árulózáshoz és a bevándorlópártizáshoz, de ők folytatni fogják, amit elkezdtek. A költségvetéshez is sok módosító indítványt nyújtottak be, főleg a fejlesztésekhez, azt szeretnék, ha sikerülne megoldani a kisebb, de égető problémákat.

Molnár Miklós (Pro Savaria) is rövid tájékoztatót tartott, szerinte is el kellett volna fogadni a költségvetést, legalább első olvasatban, hogy a közgyűlés március 13-i folytatásakor már a leegyeztetett rendeletet tudják megalkotni. Kijelentette, azok a felelősek a jelenlegi helyzetért, akik megakadályozták ezt.

Hozzátette, az időhúzás miatt működésképtelenné vált a Szomhull Kft., hiszen február végén lejárt az ügyvezető megbízatása, és tegnap kellett volna kinevezni ügyvezetőt a céghez. Így a Szomhull nem tudja teljesíteni kötelezettségeit, és a hulladékszállítás is veszélybe kerülhet.

Kijelentette, sok mindent lehet csinálni, de a város működőképességét nem szabad veszélybe sodorni.

A városi tévé igazgatóját ő is jó szakembernek tartja, bízik benne, hogy továbbra is a tévénél marad.

A Fidesz sajtótájékoztatóján Lendvai Ferenc tanácsnok és Illés Károly alpolgármester ott folytatta, ahol a közgyűlésen abbahagyták. Árulásról, bevándorláspárti szivárványkoalícióról beszéltek, és arról, hogy a baloldal húzta az időt azzal, hogy sok, szerintük törvénysértő és előkészítetlen előterjesztést nyújtottak be. Azt is mondták, hogy a jól előkészített költségvetést az ellenzék most szét fogja trollkodni, pedig az takarékos, biztonságos gazdálkodást jelentene.

Hozzátették, az emberek látják, hogy mi történik, átlátnak az álcivil álcán, és tudják, hogy MSZP-sek vannak a háttérben, akiknek a képviselőjelöltjeik ugyanazok, mint négy évvel ezelőtt.

A tévéigazgató leváltása kapcsán véres megtorlásról beszéltek, azzal, hogy egy kiváló szakembert aláztak meg, és az új városi lapot a saját szolgálatukba akarják állítani.

Kijelentették, a várost továbbra is a Fidesz vezeti, és készek a szakmai egyeztetésekre. De megjegyezték, a törvényeket betartva meg fogják akadályozni azokat a törekvéseket, amelyek – szerintük – nem Szombathely javát szolgálják.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés