Ilyen lesz a sokszázmilliós vívócsarnok és új cserkészház a régi REMIX helyén

Hozzuk nem csak a látványt, hanem a terveket is.
 
 

Ilyen lesz a sokszázmilliós vívócsarnok és új cserkészház a régi REMIX helyén

Hozzuk nem csak a látványt, hanem a terveket is.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Ilyen lesz a sokszázmilliós vívócsarnok és új cserkészház a régi REMIX helyén

Hozzuk nem csak a látványt, hanem a terveket is.

Az előzményekről annyit, hogy egy ideje már tudjuk, hogy a felszabadult gyalogsági laktanya, majd REMIX, később EPCOS telephelyén egyszer majd lesz valami.

Egyetemi központnak indult

A dolog ott kezdődött, hogy az EPCOS 2014-ben kiköltözött a városból az iparterületre. Ezzel felszabadult a Savaria Egyetemi Központ mögötti, a Szent László király és Géfin Gyula utcák közti terület, ahol sokáig ipari tevékenység folyt. Egy ideig, legalábbis 2014-ben még úgy volt, hogy ezen a belvárosi területen építik majd fel az új egyetemi központot.

Az önkormányzat kérésére a helyi mérnökök el is készítettek egy városfejlesztési akciótervet, lett egy videó is.

A szombathelyi vívók is szerettek volna egy edzőtermet maguknak

Egy ideje már arról lehetett hallani, hogy a 2001-ben újjászerveződött Szombathelyi Vívóakadémia SE kötözhet majd az egykori gyárépületek közé. Ha sikerül felújítani - átalakítani. A konkrétumokról eddig azonban többet nem letett hallani.

Most viszont egy sajtótájékoztatón mutatták be a „Szombathely Szent László király utcai felhagyott iparterület fejlesztése” elnevezésű, európai uniós finanszírozású projektet. Ebből mazsolázzuk ki a fontosabb adatokat:

Eszerint a volt EPCOS telephelyén olyan nagymúltú sportegyesületek kapnak helyet, mint a Szombathelyi Asztalitenisz Kör, a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület. Ráadásként egy új Cserkészház is épül majd a régi helyén, ugyanitt.

A beruházás mi másból, az Európai Unió pénzéből valósulhat meg, 750 millió forintot nyertek rá. Az építkezés szeptember 1-én kezdődik, és 2019. augusztus 31-ig fejeződik be.

A fejlesztés közel 8000 m2 területet foglal majd magában.

Az érintett épületek a volt EPCOS telephely északi részén álló épülettömb részét alkotják. 3 épületrészből és az azokat összekötő közlekedőkből és kiegészítő helyiségekből áll:

1. kétszintes csarnoképület: a legnagyobb épületrész a telek észak-nyugati sarkában 2. volt cserkészház épülete: a volt cserkészház épülete egy közlekedőn keresztül kapcsolódik majd a kétszintes csarnoképülethez 3. földszintes csarnoképület: a cserkészháztól északra egy földszintes vasbetonvázas csarnok található mely a cserkészház bővítéseként megépült toldalékrészekkel és egy üzemi folyosóval csatlakozik a tömbhöz

A kétszintes csarnoképület emeletére tervezték a vívóakadémiát

Az épület emeletén akadálymentes megközelítéssel a Vívóakadémia edzőterme és kiegészítő helyiségek, szülői várók, klubhelyiségek, öltözők, zuhanyzók, fegyverszobák lesznek.

A volt cserkészház újjáépítése

A határoló falszerkezetek vízszigetelésének elégtelensége miatt az épületrész teljes egészében bontásra kerül. Az új kétszintes épületrész földszinti részében közösségi tér kerül kialakításra a hozzá kapcsolódó funkciókkal (vizesblokkok, öltözők, raktárak). A tetőtéri szinten irodák, tárgyalók és a hozzá tartozó vizesblokkok épülnek.

Asztalitenisz csarnok is lesz

A tervezett épület magában foglalja a gyakorlóteret és a járulékos kiszolgáló funkciókat, úgymint a gazdasági irodát, öltözőket, vizes helyiségeket, szertárat, teakonyhát és masszázs helyiségeket.

Boltok és butikok

Az utcafronti épületrész földszintjén kereskedelmi és szolgáltató üzleteket is terveztek: 11 darab 18-42 m2 között változó alapterületűt.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés