Püspöki palota 

Nem semmi környezetben, a pazar Püspök Palotában és a Székesegyházban is élvezhetjük eztán a komolyzenét

Mutatjuk is, mi mindent hallgathatnak Szombathelyen a Martinus Exclusive Koncerteken.
 
 

Nem semmi környezetben, a pazar Püspök Palotában és a Székesegyházban is élvezhetjük eztán a komolyzenét

Mutatjuk is, mi mindent hallgathatnak Szombathelyen a Martinus Exclusive Koncerteken.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Nem semmi környezetben, a pazar Püspök Palotában és a Székesegyházban is élvezhetjük eztán a komolyzenét

Mutatjuk is, mi mindent hallgathatnak Szombathelyen a Martinus Exclusive Koncerteken.

A ”Martinus Exclusive Koncertek” két alapötlet továbbgondolásából született. Egyrészt Lakner - Bognár András szombathelyi karnagy a Székesegyházban szeretett volna koncerteket szervezni, másrészt Dr. Perger Gyula, a Szily János Látogatóközpont igazgatója a Püspöki Palota dísztermébe álmodott kamarakoncerteket.

E két szándék találkozásából jött létre ez a most induló exkluzív szombathelyi komolyzenei sorozat. A szándékot ráadásul Dr. Székely János püspök atya is támogatta.

A Martin Exclusive koncertsorozat szeptembertől 19-től december 19-ig igényes klasszikus zenével jelentkezik

A Püspöki Palota díszterme, kiváló akusztikájával elsősorban kamara-előadóestek helyszínéül szolgál majd, olyan neves előadókkal, mint Balog József, a több mint tíz nemzetközi díjjal elismert zongoraművész vagy a méltán híres szombathelyi Bozsodi – vonósnégyes. Fellép Császár Angéla színművésznő, akinek irodalmi estjét hallgathatják, de emellett októberben ének, hárfa és fuvola koncertet is tart Vörös Szilvia, Razvaljajeva Anasztázia és Duleba Lívia.

A székesegyházi koncerteken fontos szerepet jut majd az egyházmegye legnagyobb és legmodernebb orgonájának, amely páratlan hangjával méltó a „hangszerek királynője” címre. Az orgonát Magyarország egyik első számú orgonaművésze, Virágh András szólaltatja meg először.

Igazi kuriózum lesz a Szent Efrém férfikar hangversenye, akik a görög-keleti egyházzene világhírű képviselői. Az sorozatot Kertesi Ingrid Liszt-díjas operaénekesnő Szent Karácsony című koncertje zárja.

Jegyek rendkívül kedvezményes áron 1.500 ft és 2.000 ft -ért vásárolhatók keddtől szombatig 9 és délután 5 között a Szily János Látogatóközpontban.

A plakátok mellett kiadásra kerül egy koncert füzet is, amelyben püspök atya gondolatait is olvashatják:

„A teremtett világ, a hegyek a fák, a patakok, a felhők kristálytiszták, hibátlanok. Olyanok, mint egy gyönyörű szimfónia, amelyben egyetlen hamis hang sincs. Igen gyakran úgy tűnik, hogy ebben a gyönyörű szimfóniában az egyetlen hamis hang az ember. A mi zajjal, szeméttel teli városaink, a békétlenségünk és vitáink. Milyen jót tesz az embernek, ha egy-két órára, a zene szárnyain meghallja a világ tiszta harmóniáját, a Teremtő által elindított gyönyörű dallamot! Ilyenkor talán könnyebb a saját életünk hamis hangjait is észrevenni, javítani. És milyen jó, ha mindez olyan egyedülálló környezetben történhet, mint a Szombathelyi Püspöki Palota, amely hazánk talán leginkább egységesen, érintetlenül megőrzött barokk épülete, vagy a Szombathelyi Székesegyház, amely hazánk harmadik legnagyobb, gyönyörűen felújított temploma egy hatalmas, páratlan hangú orgonával! ”

Programok

szeptember 19. kedd 19.30, Püspöki Palota
Balogh József zongoraművész Liszt és Chopin estje – 2.000 ft

szeptember 20. szerda 19.30, Székesegyház
Virágh András orgona hangversenye – ingyenes

szeptember 27. szerda 19.30 Székesegyház
Dankos Attila orgonahangversenye – ingyenes

október 4. szerda 19.30 Székesegyház
Lakner- Bognár András orgonahangversenye – ingyenes

október 11. szerda 19.30 Székesegyház
Kertesi Ingrid és tanítványai áhítat estje- 1.500 ft

október 24. kedd 19.30 Püspöki Palota
“ Francia Líra”- Vörös Szilvia, Razvaljajeva Anasztázia és Dubleba Lívia koncertje 1.500 ft

november 8. szerda 19.30 Székesegyház
Szent Efrém férfikar 2.000 ft

november 21. kedd 19.30 Püspöki Palota
Bozsodi Quartet hangversenye – 1.500 ft

december 6. szerda 19.30 Székesegyház
Szent Karácsony. Kertesi Ingrid, Lakner Bognár András, és a Brenner János Általános Iskola gyermekkórusának hangversenye 1.500 ft

december 19. kedd 19.30 Püspöki Palota Békesség ünnepén, Császár Angéla adventi előadóestje

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés