Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Körmenden valami elromlott, harmadszor kapott ki a kosárcsapat

Sanszuk sem volt az Alba ellen.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két zsinórban elszenvedett vereség után nézett farkasszemet szombaton a Körmend az Albával. A feldobásnál a színlégiósokkal felálló Körmend szerzett labdát, ám McKinney-Jones nem tudta értékesíteni azt. Ezután egy 0-6-os fehérvári periódus következett, majd a hazai oldalon Duinker törte meg a kosárcsendet. A negyed derekáig érvényesült az Alba akarata, aztán felzárkóztak a hazaiak. A 10 perc vége mégis a vendégeknek jött ki jobban, így 4 pontos fehérvári vezetéssel ért véget az első negyed.

0-4-es vendég folytatás, na meg jó pár kihagyott hazai kosárkísérlet után, Channels palánk alól feltett labdája hozott végre pontot a vasiaknak. De ez még mindig kevésnek bizonyult, Wright kosara után 10 pontos előnybe kerültek a vendégek. Egy Channels kárára elkövetett Simon fault akasztotta meg a játékot. A játékvezetők ugyanis videózással tettek igazságot. A rövid szünet pedig a Körmendnek kedvezett és a folytatásban is összeszedettebbek lettek. Egy ideig. Aztán visszatalált rövid úton magára a Fehérvár, és a félidei szünetben már 15 pontra húztak el Simon Balázsék.

Indulatoktól nem volt mentes a harmadik negyed sem. A játékvezetői ítéletek csapták ki rendre a körmendi szurkolóknál a biztosítékot. A Fehérvár pedig közben tovább hizlalta előnyét. 20 ponttal már magabiztosan vezették a találkozót. A Körmend játékában nem sok fantázia maradt, távoli dobásokkal és egyéni megoldásokkal próbálkoztak, ám kevés sikerrel.

A körmendi közönség rendíthetetlenül szurkolt övéinek, bízva abban, hogy valamiféle csoda folytán csapatuk meg tudja még fordítani a találkozót. A csoda azonban elmaradt. Nyert, a sokkal pörgősebben és egységesebben játszó Alba Fehérvár.

Teo Cizmic, az Egis Körmend vezetőedzője: Gratulálok az Albának, megérdemelten nyertek. Sajnos mi sok problémával küzdünk, több játékosom is kisebb-nagyobb sérüléssel küzd. Persze ez nem lehet kifogás hiszen, ha pályára lépnek, akkor jelzik, hogy 100%-ban számíthatok rájuk. Az első negyedben még tudtuk tartani magunkat, aztán az ellenfél által mutatott kemény védekezés, a gyorsindítások és a jó dobóteljesítmény megpecsételte a sorsunkat. Nem játszottunk csapatkén és nem hajtottuk végre azt a védekezést, amit két napon keresztül gyakoroltunk. Holnap együtt fogjuk megnézni ezt a meccset és szembesülni fogunk a hibákkal.

Braniszlav Dzunics, az Alba edzője: Megérdemelten nyertük meg ezt a meccset, jobbak voltunk, mit a Körmend. A kulcs a védekezésünk volt, de a jó dobószázalékunk is hozzásegített minket a mai győzelemhez.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra