Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Királyt elküldik a Herthától?

Szezon közben többször felmerült, hogy a Hertha BSC vezetői elégedetlenek Király Gábor teljesítményével. A magyar kapus talán élete legrosszabb idényét produkálta a berlini együttessel együtt, de a klub menedzsere, Dieter Hoeness a Képes Sportban azt nyilatkozta: nem rendült meg a bizalmuk Királyban, továbbra is vele képzelik el a jövőt.

Csak kíváncsi volt az új edző?
Az újonnan kinevezett tréner, Hans Meyer azonban a Hertha első idei, az Anderlecht elleni edzőmeccsén Christian Fiedlernek szavazott bizalmat. (A belgák 2-1-re nyertek.) Meyer így indokolt: "Egyszerűen csak kíváncsi voltam arra, hogy Fiedler milyen teljesítményt nyújt, hiszen a Királyét már ismertem."
Meyer azért választhatta a német hálóőrt, mert Király neve mellett tavaly mindössze 63 százalékos mutató szerepelt, 33 gólt kapott. (Három éve őt választották a legjobb légiósnak, most csupán két Bundesliga-kapusnál nyújtott jobbat.)

Fiedler egyszer már bekerült Király helyére
Amikor Király a Herthához került - '96 tavaszán -, Fiedler élvezte a bizalmat, de talán minden idők leggyengébb produkcióját nyújtotta, és hét meccs után kikerült a kezdőcsapatból. Király átvette az örökét, és tavalyelőtti sérülését leszámítva mindvégig ő állt a gólvonalon. Fiedler néhány meccsen kapott bizalmat, aztán a Haladás egykori játékosa újra kivívta az egyes mezt.
Az egyik berlini újság a helyzettel kapcsolatosan megjegyzi, hogy a válogatott kapitánya feleslegesen utazik Brémába, ha meg akarja nézni a magyar kapust, mert nem fog lehetőséghez jutni, így csak Lisztest láthatja.
Király szerződése a nyáron jár le.

(Index)

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport