Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legalább 120 ezer ember lett munkanélküli a járvány miatt Magyarországon

Sokan lehetnek, akik munka és jövedelem nélkül maradtak, de nem regisztráltatják magukat és a munkahelyük újranyitására várnak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az internetes keresések alapján kiszámolták: több mint 120 ezren veszíthették el az állásukat a járvány miatt - írja az Index a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatóira hivatkozva.

Kónya István és Köllő János a tanulmányukban azt írják, a pontos mérték nem ismert, mert még a regisztrált munkanélküliségre vonatkozó adatok is csak jelentős késéssel kerülnek nyilvánosságra.

A kutatók úgy becsülik, hogy

a regisztrált munkanélküliek száma 2020 áprilisában meghaladhatta a 400 ezer főt, ami nagyjából 120 ezres növekedést jelent a februári - tehát még a járvány megjelenése előtti - állapothoz képest.

De hangsúlyozzák, hogy az állásukat elvesztők száma ennél bizonyára magasabb. Szerintük sokan lehetnek, akik munka és jövedelem nélkül maradtak, de nem regisztráltatják magukat és nem keresnek aktívan állást, hanem a munkahelyük újranyitására várnak.

Közülük sokan (zenészek, színészek, sportolók, szakácsok, stb.) olyan speciális szakismeretekkel rendelkeznek, melyeket a teljesen bezárt ágazatukon kívül sehol sem lehet hasznosítani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés