"Gazdaságosabban" kell futballozni

Az Újpest elleninél sokkal pontosabb játékot vár el csapatától Sopronban Bozsik Péter, a Haladás vezetőedzője.

Hiába erősített jól a téli szünetben a Lombard FC Haladás, a gárda pocsékul rajtolt, a két vereség mellett még az is elkeserítő, hogy száznyolcvan perc alatt nem sikerült gólt szerezniük Somfalviéknak.

Szombaton a télen edzőváltáson átesett Sopronhoz látogat a Bozsik-legénység. Dajka László tanítványai sem kezdték jól a tavaszi szezont: két meccsen egy pontot gyűjtöttek, emellett a másodosztályú Vasassal szemben alulmaradtak a kupában is.
Mindkét gárda teljesítménye elmaradt a várttól, így vélhetően nagy küzdelmet láthatnak majd a nézők a soproni stadionban.

– Az Újpest ellen rengeteg hibával futballoztunk, emellett az edzőtáborban mutatott játékosságunkból szikrányit sem láttam a keddi találkozón – utalt a lilák elleni mérkőzésre Bozsik Péter, aki úgy látja: gazdaságosabban kell futballoznia a csapatának Sopronban.

– Mint említettem, pontatlanul futballoztunk kedden, és sok úgynevezett nem kikényszeríttet hibát vétettünk. A labdavesztések után erőnk nagy részét az emésztette fel, hogy szaladtunk az ellenfél után, és megpróbáltuk visszaszerezni a játékszert. Éppen ezért ha „gazdaságosabban”, azaz kevesebb pontatlansággal focizunk, kevesebb energiát kell fordítani a labda visszaszerzésére, és így a támadásokra is jobban tudunk koncentrálni – fogalmazott a Lombard FC Haladás vezetőedzője.

A szombathelyieknél az argentin Cotera továbbra is sérült, Jagodics pedig a pénteki edzést hagyta ki térdbántalmak miatt. Kérdéses továbbá Nélio és Tüske szereplése is.

– Valószínűleg változtatok a keddi kezdőcsapaton, várhatóan a Tóth – Szűcs, Lőrinc, Seper, Tóth P. – Kincses, Somfalvi, Farkas A., Róth – Illés, Tüske (Balaci) összeállításban kezdünk Sopronban. Nagyon szeretnénk győzni, de jelen helyzetben a pontszerzéssel is elégedett lennék. Egy biztos, nem szabad vereséget szenvednünk Dajka László együttesétől – mondta végül a tréner.

A soproni együttesben az egyik alapember, Pető Zoltán nem léphet pályára, mert a legutóbbi meccsen piros lapot kapott, és a fegyelmi bizottság egy mérkőzésre eltiltotta.

A Matáv Sopron-Lombard FC Haladás mérkőzést Bede Ferenc vezeti. Az összecsapás szombaton este hat órakor kezdődik a soproni stadionban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport