Mészáros Tibor a legerősebb!

Világrekorddal, 445 kilóval győzőt a szombathelyi fiú a hétvégi nemzetközi erőemelő versenyen. A nagy emelés képeit itt megnézheti!

Alig hét hónapos világrekordot döntött meg Mészáros Tibor erőemelő 445 kilóval. A svéd Johansson 442,5 kg-os csúcsát lépte túl Szombathelyen, az Művelődési és Sportházban

A nyolc ország kilenc erős emberét felvonultató megmérettetésen ráadásul a Mészáros Tibor állhatott a dobogó legmagasabb fokára is.

Mészáros Tibor szombathelyi erőemelő a második számban, felhúzásban erőlködés nélkül, 445 kilogrammra javította a svéd Anders Johansson hét hónapja beállított 442,5 kilós világrekordját. A közönség üdvrivalgással fogadta a rekordot, és sokan vélték úgy, hogy a "vasi őserő” ennél 30 kilóval nehezebb súlyt is meg tudott volna emelni..
– Ha az utolsó versenyszám lett volna, akkor nagyobb súllyal próbálkozom, de kellett az erő a többi feladatra. Bőven van még tartalékom. Megpróbálom a fél tonnát is. Meg tudom csinálni! – ígérte meg a Blikknek Mészáros Tibor.
- Sok meghívásom van, de ha minden igaz, akkor a nyáron összejöhet az erőpróba Darázs Ádám, Fekete László és közöttem. Darázs és Fekete nincs jóban egymással, én azonban mindkettőjükkel jól megvagyok.

Mészáros Tibor a világrekord mellett a fesztivál győztesének járó kupát is átvehette. Összesítésben ugyanis ő bizonyult a legjobbnak a farönknyomást, autóemelést, kőgolyócipelést és a két, egyenként 175 kilós koffer hurcolását is magába foglaló versenyen.

A Nyugat hamarosan még nagyobb képgalériával mutatja be a verseny legizgalmasabb pillanatait. De íme, egy kis ízelítő, milyen is volt a nagyon erősek versenye.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport