Kórház halisoknak a Rohonci úton

Akár egy külön kórházi osztály is kitelne a Haladás sérült játékosaiból.

Némethy LászlóNémethy László huzamosabb ideje sérült: Sopronban, egy rossz talajra érkezést követően ismételten elszakadt a keresztszalagja. Megműtötték, és az operáció jól sikerült. Éppen a ferihegyi repülőtér várótermében értük utol:
– Köszönöm az érdeklődést, a körülményekhez képest jól vagyok! Egy hónap telt el a műtét óta, már mankó nélkül tudok járni. Bíró Péternek köszönhetően Belgiumba utazom, ahol Knock városában részt vehetek egy kétszer egy hónapos rehabilitáción (közben egy hónapot itthon leszek). Ez a kezelés nagyban felgyorsítja a gyógyulásomat. Magyarországon nincsenek ilyen körülmények, ezért is örülök annyira, hogy a csapat tulajdonosa mindenben támogat és elutazhatok a tengerparti kisvárosba. Napi 5 órában fognak foglalkozni a sérült térdemmel és nagyon remélem, hogy ősszel én is ott lehetek a fiúkkal együtt az NBI rajtján!

Hétfő délelőtt a kisebb-nagyobb sérültek edzésen vettek részt: Lőrincz Anti, Szűcs Misi, Jagodics Zoli, Róth Feri és a szerb-montenegrói csatár Dejan Pekovic.

Lőrincz AntalLőrinczet még a Győr elleni mérkőzés szünetében volt kénytelen lecserélni Tóth Bálint: a középső védő a jobb combján húzódott meg. 7-10 nap az ilyesfajta húzódás gyógyulási ideje, emiatt nem játszhatott Lőrincz a Pécs elleni találkozón. A húzódás nehezen gyógyul, ezért különböző kezeléseken vesz részt a rutinos védő (kenőcsökkel kenik, gyógyszert szed, és speciális gyúrást kap). Hétfő délutántól már együtt edz a csapattal: reméli, hogy nem fog rásérülni és csak akkor vállalja el a játékot a Videoton ellen, ha 100%-os lesz, no és persze, ha a szakmai igazgató a csapatba nevezi a védőt.

Szűcs Misi kényszerből ült le a kispadra a Győr elleni meccsen (már akkor kevesen voltak a zöld-fehérek), és Kaj sajnálatosa agyrázkódása miatt pályára lépett. A kényszerűség újabb sérülést okozott: rásérült a nem teljesen egészséges jobb combjára, így ultrahangos és mágneságyas kezelésre járt a hátvédsorban és a középpályán is bevethető játékos. Hétfőn már tünetmentes volt, és a héten már a csapattal együtt készül a Videoton elleni találkozóra.

Seper Ákost a Zalaegerszeg elleni, itthoni találkozón kellett sérülés miatt a pályáról lehoznia Tóth Bálintnak. Ő is a combján „szedett össze” egy komolyabb húzódást. Ultrahangos kezelésre járt, ám ő is együtt edzhet keddtől a csapattal: ha az erőállapota megfelelő lesz, akkor vállalja a játékot a szombati találkozón.

Kaj Andrásnak szigorú pihenést írtak elő az orvosok, ám, ha minden rendben lesz, akkor a héten ő is Tóth Bálint rendelkezésére állhat.
Dejan Pekovic a vádliján kapott rúgást Pécsett, sérülése nem súlyos, és jó hír, hogy a Lombard FC-Haladás egyetlen brazilja, Nélió is együtt tréningezik a héten a csapattal. A volt válogatott játékos felépült a sérüléséből, ám még nem tudni, milyen az erőállapota.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport