Magyar győzelem a zalaegerszegi stadionban (Magyarország-Japán 3:2)

A második hazai mérkőzésen már sikerült győznie a magyar labdarúgó-válogatottnak. A zalaegerszegi stadionba 7000 néző látogatott ki…

Második magyarországi mérkőzésen már sikerült győznie a Lothar Matthäus vezette magyar labdarúgó-válogatottnak. A félig-meddig felújított zalaegerszegi stadionba 7000 néző látogatott ki, és annak ellenére, hogy mindkét csapatban csak a hazai bajnokságban szereplő játékosok futballoztak – köszönhetően a második, gólgazdag félidőnek – közepes színvonalú, hajtós és közönségszórakoztató játékot produkáltak a fehér ill. kékmezesek.

Az első félidő rengeteg technikai hibát hozott
A magyar csapat rendkívül körülményesen szövögette támadásait: hiába ment sokszor hátra a labdáért Gera, és indított jól, passzolt pontosan – a támadósorban lévők (Sebők József és Tóth Mihály) olyan keveset mozogtak, hogy képtelenség volt őket játékba hozni. „Életveszélyes” volt Molnár Balázs hátvédsorban való szerepeltetése is: alig akadt jó megoldása a magyarok 7-esének. Már a szerdai meccs előkészítése volt a brazil-japán, Alessandro Santos játéka – nem sokon múlott, hogy betaláljon a csatár.

Történt a 24. percben, hogy Stark felrúgta a japán csapatkapitányt Fujitát a magyar kaputól 18 méterre; a megítélt szabadrúgást pedig Santos – nagyon fifikásan – nem a sorfal felett rúgta el, hanem mellette a hosszúra tekerve: szerencsénkre a labda a jobb kapufa tövéről pattant az alapvonalon túlra. A félidő vége is a vendégeké volt: több szögletet is rúgtak, majd az utolsó előtti percben Kubo ültette hintába a 16-os előtt Molnár Balázst, kapura lőtt, de Szűcs kiütötte a lövést. Néhány percet leszámítva nem játszott jól a magyar válogatott, nagyon sok volt az eladott labda, csak Gera játékával lehetett elégedett Matthäus, és várható volt, hogy cserélni fog a magyarok német szövetségi kapitánya.

A nézők jól szórakoztak
A 300 fős japán tábor „Nippon-Nippon” buzdítása mellett sokszor felhangzott a „Hajrá Magyarok”: a közönségen semmi sem múlott… Négyet cserélt a szünetben Matthäus: jó lenne a német pókerban is, mert az 53. percben két csereember hozta össze a magyar válogatott vezető gólját: Dvéri végzett el szabadrúgást 4 méterre az alapvonaltól a bal oldalon: a középre lőtt labdára Kuttor startolt a leggyorsabban és a hosszú felsőbe pörgetett: 1:0!
Negyed óra múlva már kettő volt közte: Huszti csavart a 16-oson belülre egy bal oldali pontrúgást a térfél közepéről: Juhász ugrott a legmagasabbra és 11 méterről nagy erővel a léc alá fejelt: 2:0! Ekkor még senkiben nem rémlett fel az atlantai olimpia képe, amikor is az olimpiai válogatottak meccsén az utolsó percben két gólt kaptunk, és fordítottak a szigetországiak a mieink ellen! Most szerencsére kétgólos volt az előnyünk, így „csak” egyenlíteni tudtak a japánok: Formás japán támadás indult a 75. percben: jobbról-balra Kubo-Motoyama-Tamada volt a labda útja (igaz, közben Kuttor felszabadíthatott volna, de akkora luftot rúgott, hogy ilyenért eltanácsolták volna az U13-ban…), utóbbi pedig 14 méterről a rossz ütemben kifutó Szűcs hasa alatt a kapuba továbbított: 2:1!

A 77. percben újabb hihetetlen hiba a magyar védelemben: Kuttor volt a legnagyobb ludas, aki rosszul helyezkedett: Kubo elé került a labda, aki 10 méterről nem hibázott: 2:2! Előjött a szokásos kapkodás és a „Jaj, mi lesz, ha megint kikapunk?”-effektus, és sárga lapot érően rugdosni kezdték a magyar védők a japánokat, ugyanis másképp képtelenek voltak megállítani őket. Ám eljött a hosszabbítás második perce, amikor a horvát játékvezető – bizonyos: Trivkovic – Thorgelle ellen szabálytalanságot látott a 16-oson belül, és 11-est ítélt. Kritikus helyzet…. ki végezze el a büntetőt? A meccs legjobbja, Huszti Szabolcs állt a labda mögé, és feltéve az i-re a pontot, a kapu bal oldalába bombázta a labdát: 3:2! Győzött a magyar válogatott!

Pozitívumként megemlíthetjük Juhász Roland és Huszti Szabolcs jó játékát (és nem utolsósorban, hogy újoncként mindketten gólt szereztek), illetve azt, hogy a legilletékesebb, azaz Lothar Matthäus elégedett volt a látottakkal! Az „évtized mérkőzése” előtt tehát győzött a magyar labdarúgó-válogatott, azaz egészséges önbizalommal várhatja a szerdai találkozót.

Foto: Unger Tamás
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport