Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Annus remekelt Oszakában

A japánok úgy tomboltak, mint egy Beatles koncerten…

Magyar idő szerint ma, szombat reggel kilenc órakor rendezték a Japán Grand Prix kalapácsvető számát. A rendkívül rangos mezőnyben indult Annus Adrián, a Haladás VSE kalapácsvetője. A kiváló atléta nem okozott csalódást, a huszonkét órás repülőút okozta fáradalmakat, és az időeltolódás miatti nehézségeket is legyőzve 80 méter 93 centiméteres dobással második helyet szerzett. Első helyezett a hazai pályán versenyző Koji Murofushi lett 82 méter 18 centiméteres dobással. Harmadik helyen 77 méter 71 centiméteres dobásával az orosz Iliya Konovalov végzett.

Annus Adriánt pár órával a verseny után Oszakában, szállodai szobájában értük utol. Adrián meglehetősen boldogan szólt bele a telefonba.

– Elégedett?
– Nagyon. Régen voltam ennyire boldog egy verseny után. Rangos mezőny gyűlt össze, így különösen nagy értéke van ennek a második helynek. A verseny előtt volt egy sajtótájékoztató, Kojit, Ziolkowskit és engem hívtak meg a szervezők. Úgy gondolták hármunk között dől el az oszakai Grand Prix főversenyszáma, a kalapácsvetés. Nagyot nem tévedtek.

– Kojival elég rendesen elpáholtátok a világot.
– Ezt azért nem mondanám, de tény nagyon jó formában voltunk mindketten. Koji rendkívül sportszerűen azt mondta a verseny után, ha Európába találkozunk biztos szorosabb verseny lett volna. Azt meg én teszem hozzá akkor valószínűleg a végeredmény is más.

– Milyen volt a verseny hangulata?
– Negyvenezer ember szorított Japán első számú sportolójának Kojinak. Amikor bemondta hangosbemondó a nevét, egy Beatles koncertre hasonlított az aréna. Tépték a kerítést, megörülnek érte az emberek. Neki ez hazai pálya. Kihasználta minden előnyét.

– Mennyire okozott nehézséget az átállás?
- A versenyre magyar idő szerint reggel ötkor indultam. El tudod képzelni, mennyire sikerült az átállás. De ez várható volt. Jó verseny volt, elégedett vagyok magammal, és ez a  legfontosabb.

- Mit láttál az országból?
- Szeretem Japánt. Bár most nem sokat nézelődtem. Kedves, udvarias emberek élnek itt, jól éreztem magam. De mint mondtam ebben az eredményemnek van a legnagyobb szerepe.

A Nyugat.hu Vida Józsefet kérte tanítványa teljesítményének értékelésére.
– Elégedett vagyok – kezdte a mester. Nem láttam ugyan a versenyt de így látatlanba azt mondom: jól szerepelt a tanítványom. Koji is nagyot dobott, de hát tudjuk, vele számolni kell az olimpiai aranyérmek kiosztásánál. Összességében elégedett vagyok.

Eredmények:
Pos   Athlete Nat Mark

1   Murofushi Koji JPN 82.18
2   Annus Adrián HUN 80.93
3   Konovalov Ilya RUS 77.71
4   Charfreitag Libor SVK 76.08
5   Papadimitríou Aléxandros GRE 75.84
6   Kozmus Primoz SLO 74.65
7   Ziólkowski Szymon POL 74.31
8   Rendell Stuart AUS 72.78
9   Doi Hiroaki JPN 67.76

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport

Tovább az oldalra