Annus folytatja, Fazekas elkezdi

Annus Adrián Svájcban folytatja az idei versenysorozatot, míg Fazekas Róbert a hétvégén Szombathelyen áll dobókörbe. Diszkoszvetőnek ez lesz az idei első versenye...
Annus Adrián szombaton Svájcban egy nemzetközi viadal keretében lép dobókörbe. A Haladás VSE atlétájának ez lesz az idei harmadik versenye. Mint ismeretes Szombathelyen nyolcvankét méter fölötti eredménnyel diadalmaskodott, míg Japánba egy huszonöt órás utazás és hajnali kezdés után közel nyolcvanegy méterre repítette a szert.

Annus tehát jó formában van, ő az egyetlen olyan kalapácsvető akinek az idén kétszer is sikerült átlépni a nyolcvanméteres lélektanilag fontos határt.

– Nem tudom, hogy ki ellen kell versenyeznem hétvégén, nem ismerem az indulok névsorát. Szeretnék nyerni, de mindenképpen szeretnék olyan eredményt elérni, amilyet az edzéseken nyújtott formám alapján elvárhatok magamtól. Még három hónap az olimpiáig, akkor szeretnék igazán csúcsformába lenni, hiszen ott valóban nagyon komoly a tét – mondta a Nyugatnak Annus Adrián.

Annus nem egyedüli magyarként utazik a versenyre, hiszen rajthoz áll klubtársa Marx Livia valamint a Dobó SE két kiváló kalapácsvetője Pars Krisztián és Dívós Katalin is.

Hétvégén rangos atlétikai viadalt rendeznek Szombathelyen is. A Sugár úti atlétikacentrumban Magyarország, Nagy-Britannia, Wales, Norvégia és Szerbia-Montenegró részvételével felnőtt válogatott versenyt rendeznek.

A kétnapos verseny főattrakciója azonban minden kétséget kizáróan Fazekas Róbert lesz. A Haladás VSE Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes diszkoszvetője vasárnap tizenhat óra ötven perckor lép dobókörbe. Fazekasnak ez lesz az idei első versenye, úgyhogy nagy kérdés milyen formában is van Diszkoszkirály.

– Az időszakhoz képest jól megy a dobás. A többi vasárnap úgyis kiderül – mondta sokat sejtetően Róbert.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport