Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Annus és Fazekas is győzött

Annus újra hatalmas dobással jelezte, bizony számítani kell rá az olimpiai érmek elosztásánál.
Annus Adrián újra hatalmas dobással jelezte, bizony számítani kell rá az olimpiai érmek elosztásánál, hiszen újra nyolcvankét méter fölé hajította a szert. A hétvégén elkezdte az idei versenyszezont Fazekas Róbert is. A Diszkoszkirály   becebevéhez méltón magabiztosan győzött.

Annus Adrián a szombaton svájcba lépett dobókörbe, ahol magabiztos
versenyzéssel győzött.

- Első két dobásod érvénytelen lett. Ez nem jellemző rád.
- Valóban. Fájós bokával mentem ki a versenyre, hét közben még az is megfordult a fejembe, hogy esetleg itthon maradok, aztán az indulás mellett döntöttem. Így utólag azt mondom: jól tettem. Az első két dobásnál annyira féltettem a bokám, hogy egyszerűen nem tudtam a dobásokra koncentrálni, ennek lett az eredménye az, hogy nem sikerüt érvényeset dobni. A maradék négy dobásom miatt azonban úgy érzem nem kell szégyenkezni, mindannyiszor nyolcvan méter fölé dobtam, kétszer pedig a nyolcvankét métert is túlszárnyaltam.

-Igor Astapkovich aki második lett azt nyilatkozta: Ha nincs a
sérülésed bizony ez nyolcvannégy - nyolcvanöt méter.

- Jól estek ezek a szavak, nem tudom, hogy mekkorát dobtam volna
ha nincs ez a sérülés, de az biztos, hogy ennél nagyobbat. Egy percig
sem bánkódom.

- Ivan Tyihon hétvégén hatalmasat dobott nyolcvannégy méter
fölötti eredményt ért el egy hazai versenyen a Fehérorosz.

- Nem sokkol a hír, ha erre gondolsz. Tudtuk, hogy Ő jó lesz, és számolni kell vele az idén. Nincs más dolgom, mit úgy edzeni, hogy nála is nagyobbat dobjak.

-Hogyan alakul a programod a közeljövőben?

-Szerdán Gyulán leszek, főszponzorom, a Gyulai Húskombinát nyereményjátékának sorsolásán, aztán ha bokám meggyógyul akkor hétvégén Lengyelországba indulok egy versenyen.

Fazekas Róbert klubtársánál később kezdte el a versenyszezont, azonban ami késik nem múlik. Fazekas debütálása az olimpia évében is jól sikerüt: 67 méter 32 centiméteres dobással megnyerte a szombathelyi nemzetközi versenyt.

- Nem vagyok maradéktalanul elégedett. Aki ismer, tudja mindig nagyobbat akarok dobni annál, mint amekkorát sikerüt teljesíteni. A verseny jó főpróbája volt a két hét múlva kezdődő Golden League sorozat első állomása előtt. Norvégiába ott lesz a sportág összes nagyágyúja, így egy kicsit reálisabb képet kaphatunk arról, hogy miként  is áll jelenleg a szezon. A főverseny nekem is, mint az összes sportolónak, természetesen Athén. Én azonban addig is szeretnék még sok győzelmet és örömöt szerezni szurkolóimnak.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport

Tovább az oldalra