Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újra dübörögnek a motorok! – Rally Szombathelyen

Már negyedik alaklommal rendezik meg szombathelyen a nagy népszerűségnek örvendő rally versenyt. Június 17-19. között a hazai rallysport legjobbjai vendégeskednek városunkban, hogy összemérjék tudásukat az országos bajnokság negyedik futamán.

A péntek tíz órakor a BM klub elől indulnak a versenyzők, és és hét gyorsaságit teljesítenek mindjárt első nap. A ralin a legnagyobb látványosságot a Savaria Laktanya jelenti, hiszen itt a szurkolók hosszú ideig, szinte testközelből, mégis rendkívül biztonságos körülmények között láthatják a versenyautókat. Az út mentén ugyanis, néhány ponttól kivéve, egy 1,5 méteres árok választja el a nézőket a pályától. Ez az egyik legbiztonságosabb szakasz.

Itt lesz péntek délután 3 órakor a Szuperspeciál, majd szombaton még kétszer, fél 12 és fél három körül vendégeskednek a laktanyában a versenyzők. Elképzelhető, hogy a második körben éppen itt dől majd el, kié lesz a végső győzelem.

A szervezők elmondták, hogy a megye útjain nem okoz majd fennakadást a verseny, hiszen a gyorsasági szakaszokat kivéve, a kocsiknak be kell tartaniuk a közlekedési szabályokat, a rendőrség is segíti majd rendezők dolgát, hogy ezt mindenki be is tartsa.

Minden verseny előtt felmerül a kérdés, hogy mennyire biztonságos a rally, mindenestre a rendőrök, a biztonságiak azért dolgoznak, hogy ne következzen be tragédia. A legfontosabb, hogy tartsuk állandóan figyelemmel a pályát, mert mindig azokkal történik valami, akik nem figyelnek oda, fekszenek vagy háttal állnak. A ralira kilátogató nézők ugyanolyan felelősséggel tartoznak a saját életükért, mint a rendező.

A tavalyi szombathelyi rallyról készült képgalériánkat itt nézhetik meg.
Bővebb információt pedig a www.rally.hu-n találhatnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport

Tovább az oldalra