Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Aschenbrenner György nyerte a Szombathely Rallyt

Meglepő eredmény, nagy sár, és lelkes, fegyelmezett nézők jellemezték az idei versenyt.

Az Aschenbrenner György, Percze Nándor páros nyerte a Szombathely Rallyt Mitsubishi Lancer EVO 6-al. Asiék elsőségét csak a tavalyi győztes, Benik Balázs veszélyeztette, aki Doromby Zoltánnal az oldalán 7.6 másodperccel lemaradva a második helyen zárt a Ford Focus WRC-vel.
Nem gyakran fordul elő, hogy egy A kategóriás autó megelőz egy World Rally Teames autót, ezúttal azonban így történt.

Az esővel is versenyeztek
Az időjárás nem nagyon kedvezett sem a versenyzőknek, sem a nézőknek, de azért – főleg a laktanyai szuperspeciálhoz – így is nagy tömeg vett részt a rally pénteki és szombati versenyén. Az ugrató különösen nagy kedvenc volt. Főleg mikor Benik Balázs próbálta behozni hátrányát Aschenbrenner-rel szemben és olyan ugratást produkált, hogy a nézők azt hitték sosem fog a földre érkezni a Fordban ülő bajnoki címvédő.

Kishíján sikerült is neki az elsőség, hiszen Asiék az első nap összeszedett 30 másodperces előnyüket fokozatosan elvesztették.  Az esős pálya ugyanis nem nagyon kedvezett nekik, de az első két gyorsaságit így is hozni tudták.
Asiék igazán akkor kerültek bajba, mikor a harmadikon egy lassítóba ütköztek, Benikék pedig kihasználták a lehetőséget, és 12 másodpercre megközelítették a Mitsubishiben ülő versenyzőket.

Egy dozmati kicsúszás mindent megpecsételt
Már többször kezdte Aschenbrenner az első helyről a második napot, de eddig mindig leadta az előnyt a végére. Most nem így történt, hiszen a második napot is sikerült szinte hibátlanul teljesíteniük. Így maradt még hét másodpercük a végére a Benik Balázs-Doromby Zoltán duó előtt.

Az ezüstérmes versenyző elmondta, hogy az első napon a dozmati pályán történt kicsúszások megpecsételte a versenyt számukra, hiszen az ott összeszedett 30 másodperces hátrány – mint később kiderült – ledolgozhatatlan volt.

Fegyelmezett, jó nézők
A versenyzők elmondták, hogy bármerre jártak, a nézők fantasztikus hangulatot teremtettek, integettek és szurkoltak. A szervezők viszont örültek annak, hogy a drukkerek megfogadták a tanácsokat, és fegyelmezetten nézték a versenyt, így szerencsére nem történhetett baleset. A kihelyezett szemetesek is megteltek, így az erdészeknek sem kell majd azzal tölteni az idejüket, hogy „közmunkát” végeznek.

Fotó: Unger Tamás

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport

Tovább az oldalra