Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Világsztárok Szombathelyen

Birkózó Nagydíj a Sportházban
A hét végén Szombathely ad otthont már második alkalommal a hagyományos, "A"-kategóriás nemzetközi kötöttfogású Grand Prix versenynek. Június 25-27-e között zajló Kötöttfogású Birkózó Magyar Nagydíjnak a Művelődési és Sportház ad otthont.

A viadalra négy kontinensről huszonöt ország adta le eddig a nevezését, húsz nemzet pedig név szerint is megjelölte már a szőnyegre lépő versenyzőket. Szombathelyen így igen erős mezőny lép majd szőnyegre: négy világbajnok és tíz Európa-bajnok   található az indulók között.

Itt lesz a kétszeres olimpiai bajnok kubai versenyző, Filiberto Azcuy, az szintén kétszeres ötkarikás győztes Armen Nazarjan bolgár versenyző, illetve a szintén kétszeres olimpiai bajnok török Hamza Yerlikayát, a 96 kilósok versenyében.

Természetesen a magyar kötöttfogás legjobbjai is elindulnak a Magyar Nagydíjon. A tavalyi év győztesei közül ismét itt lesz Szombathelyen a 60 kilóban induló Majoros István és a 84 kilóban szőnyegre lépő Bárdosi Sándor is, akárcsak a többi válogatott birkózó.

Program:
Pénteken az orvosi vizsgálat, mérlegelés és sorsolás után 18 órától 19 óráig olimpiai bajnokok élménybeszámolója, ezt követően 20 órai kezdettel a nyitóünnepség várja az érdeklődőket. Szombaton fél 9-től fél 2-ig rendezik a csoportmérkőzéseket. Az elődöntőkre vasárnap 9 és 11 óra között kerül sor, ezt követően kezdődnek a döntők. A Magyar Nagydíjat fél kettőkor az eredményhirdetés zárja.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport

Tovább az oldalra