Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Labdarúgás: NB II-III U 19 országos döntő: Bronzérmes a Vasszécseny!

Kicsit szomorúak, de nagyon büszkék is a szécsenyi fiúk!

Június 20-án 10 órától Budapesten a VÍZMŰ SC pályáján három csapat (Pénzügyőr SE, Vasszécseny- Petőfi SE, DVSC Utánpótlás Kft)  találkozott egymással körmérkőzéses rendszerben, hogy eldöntse, melyik az ország legjobb utánpótlás csapata az NB II. - III.- as bajnokság U 19- es korosztályában.

A sorszámok kihúzása után az első mérkőzést a DVSC és a Pénzügyőr vívta, a találkozót 1:0 arányban a PSE nyerte.

Ezután következett 11 30 tól a Vasszécseny - Debrecen találkozó.
A Horváth T.- Horváth G. ( Kercza N. ) Preiczer L. , Fazekas A. , Imre B. ( Kontics Z. ) - Kalmár R. , Bíró B.( Szandi Cs. ) Boda G. , Nagy Sz.( Bíró N. ) - Kiss K. , Niksz T. ( Pungor M. ) összetételben játszó szécsenyiek kicsit megilletődötten, no meg a hajnali kelés és a négy órás utazás fáradtságát nem igazán kipihenve léptek pályára és csak a félidő közepén kezdtek magukra találni, amibe főszerepe volt  a szenzációsan védő kapusuknak is.

A 23. percben Bíró B. gyönyörű góljával vezetést is szereztek Kovács Szilveszter tanítványai. Sokáig nem örülhettek a vezetésnek a vasiak, két perc múlva Nyéki révén egyenlített a Debrecen. A félidő vége előtt Kiss K. a kapust is elfektetve újra megszerezte a vezetést a Vasszécseny számára. A II. félidőben a DVSC szemmel láthatóan jobban akarta a győzelmet. A hajdúságiak elöbb a 43. percben Iszak révén egyenlítettek, majd a kitámadó és ziccereket hibázó vasiak ellen óriási csatában Dávid utolsó percben lőtt góljával 3:2- re nyertek.

Második mérkőzésén rövid pihenő után 13 órakor a Pénzügyőr ellen léptek pályára Fazekasék. A korán bekapott ( 3. perc) gól ellenére Niksz buktatása után megítélt 11-esből Kiss K. révén egyenlített a szécseny. Szünet után kissé görcsösen focizott a Pénzügyőr, a döntetlent akarták tartani és így egy bal oldali akció után, amikor a középre adott labdát, a jókor érkező Boda a hálóba lőtte megvalósulni látszott az álom 1:2!
Az ellenfél cserélt és 3 csatáros játékra állt át.

13 perccel a vége előtt a kapu előtti tömörülésből és kavarodásból kikaparták a labdát Makulának, aki közelről nem hibázott.2:2

Ezután fölénybe került a Vasszécseny, óriási helyzeteket puskáztak el a vasiak, de három perccel az egyenlítő találat után, Szikes kapufája után, a röviden passzoló Preiczer hibáját kihasználva, Csákvári a megszerzett labdát jobb oldalról ügyesen vezette keresztbe, majd ballal óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba 3:2!

Az utolsó tíz percben mindent megpróbált az egyenlítés érdekében a Vasszécseny, de sajnos nem volt kellő átütő erő és hit a támadásokban.

Kicsit szomorúak voltak a vasiak a nyertes pozíciókból elbukott mérkőzések miatt, de azért büszkék is, hiszen 136 NB II-III-as csapat közül kerültek az országos döntőbe és a III. helyezésért kapott Kupa, az érmek és a 23 db labda mégis a legszebb emlékeik közé kerülnek majd és beíródik a vasszécsenyi labdarúgás történetének aranykönyvébe!

További képek a galériában >>>

Forrás: Rangadó.hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport

Tovább az oldalra