Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az első vasi foci bajnoki aranyérem

Ezt nyerték a Viktóriás lányok, Markó Edina és csapata. A hét elején a városházán is köszöntötték őket.

Markó Edina és kis csapata. Eddig ezzel a jelzővel emlegették a WH Consulting Viktória FC-t. Mostantól azonban bajnokcsapatnak kell hívni a szombathelyi lányokat. A Viktóriások azt a bravúrt vitték véghez, hogy első vidéki csapatként megnyerték a női labdarúgó NB1-t . A nagy fővárosi esélyesek: az MTK, a Femijna, a László Kórház mind behódoltak a vasi lányoknak.

A vezetőedző Markó Edina munkáját egész tavasszal sok probléma hátráltatta, a legnagyobb gond az volt, hogy rengetegen dőltek ki sérülések miatt a csapatból. A tavasz folyamán szinte egyszer sem tudtak ugyanazzal a védelemmel felállni egy mérkőzésen, de a lányok hatalmas akaraterőről tettek tanúbizonyságot és felálltak a padlóról.

Már több fordulóval a vége előtt megnyerhették volna a bajnokságot, de az említett okok miatt csak az utolsó fordulóban tudták bebiztosítani a bajnoki címűket. Az utolsó helyezett Győri Terán FC ellen hatalmas lelki teherrel léptek pályára a lányok, de bebizonyították, hogy ilyen estekben is lehet rájuk számítani. Négy null arányban intézték el ellenfelüket. Nem csoda hogy utána napokig ünnepelték a megérdemelt bajnoki címet.

Markó Edina elmondta, hogy először akkor hitték el, hogy megnyerhetik a serleget, mikor a László Kórház csapata megverte a legfőbb rivális MTK-t. Hatalmas esélyt adva ezzel a Viktóriának. A vezetőedző szerint nagy presztízse van labdarúgó berkekben a bajnoki címnek, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az utolsó forduló után rengeteg sms és nem fogadott hívás várta az öltözőbe érve. Az MLSZ részéről is elismerést kaptak, hiszen rögtön a Győr elleni meccs után megkapták a serleget a játékosok. A WH Consulting Viktória az első vas megyei futballcsapat, amelyik bajnokságot tudott nyerni.

Hétfőn a Városházán dr. Ipkovich György polgármester, és Pavelkovits László, a város sportbizottságának elnöke köszöntötte a lányokat és edzőjüket.

A női foci rejtelmeiről és a focista lányok lelkületéről nemrég nagy anyagot közölt a  Nyugat, amelyet itt nézhetnek meg.

Itt pedig képgalériát láthatnak a focista lányokról.

Fotó: Horváth B.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport

Tovább az oldalra