Fazekas Róbert kitűnő teljesítménnyel győzött Madridban

Úgy látszik, Annus után a szombathelyiek másik olimpiai reménysége is végre formába lendült!

– Spanyolországról csupa jó emléket őrzök. Pályafutásom alatt csupán egyszer szenvedtem vereséget ebben az országban. Egyébként meg egyáltalán nem pánikoltam a debreceni vereség miatt. Tendencia, hogy minden évben van egy rosszul sikerült versenyem. Spanyolországba meggyőzöm a kétkedőket, hogy továbbra sincs semmi gond a formámmal. Sőt… – mondta a verseny előtt Fazekas Róbert.

Akik a héten látták a Szúnyog becenévre hallgató sportoló edzés munkáját tudhatták, nem a levegőbe beszél. Teljesítménye sejtette, hogy Spanyolországban még megszorítani sem tudják majd. Az edzésforma nem hazudik, ezt misem bizonyítja jobban, hogy Fazekas Róbert két méterrel nyerte a Grand Prix 1-es viadalt. Második a spanyol Pestano, harmadik az észt Tammert lett.

A győztes szombathelyi fiú 68 méter 8centiméterre hajította a diszkoszt. Ez a teljesítmény a Haladás VSE sportolójának második legnagyobb dobása az idén. Emlékezhetünk rá, hogy legjobbját Rethimnoban teljesítette. Akkor 70 méter 83 centiméterre szállt a szer.

– Szeretem Spanyolországot, és ezt a hétvégi verseny csak tovább erősítette bennem. Bíztam benne, hogy teljesítményt nyújtok. Elégedett? Nem az soha nem vagyok, így most sem. Sokkal több kell még, ezzel tisztába vagyok. Érzem, hogy tele vagyok tartalékokkal, amiket még nem sikerült mozgósítani. Több mint harminc nap van az olimpiáig, bizakodó vagyok – mondta a verseny után a Diszkoszkirály.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport