Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Vasi kötélugrók az ausztráliai világbajnokságon

Brisbane-be, a kenguruk földjére utaztak a tavalyi Európa-bajnokok...
Két kategóriában képviselik Magyarország a 2004. évi kötélugró-világbajnokságon a vasi lányok. (A kötélugró lányokat nemrég részletesen is bemutatta honlapunk) A junioroknál a kőszegi Bartók Eszter-Rába Réka-Beratók Alíz-Jandrasits Andrea négyes, míg a felnötteknél a szombathelyi Bánhegyi Adrienn-Tóth Alexandra-Nagy Lilla-Giczi Katalin kvartett áll a nagy feladat előtt: minél előkelőbb helyezést elérni a versenyen.
A felnőtteknél hiányzik Bánhegyi Kata. Az achilles-ín szakadást szenvedett lány műtétje után lábadozik, így nem tarthat a csapattal. Az ő helyettese Giczi Katalin lett a csapatban.

Nem csak vasiak képviselik hazánkat a kenguruk földjén: az Eger melletti Maklárról utazik Ausztráliába egy négytagú magyar csapat (ők a felnőttek kategóriájában indulnak).

Mind a juniorok (14-17 éves korosztály), mind a felnőttek (18 év felettiek) egyéniben, és csapatban is rajthoz állnak. Az eddigi világbajnokságokon elért legjobb helyezés a 10. pozíció volt, ám Európában az abszolút elithez tartozik a szombathelyi csapat: háromszoros csapat Európa-bajnokok, míg Bánhegyi Adrienn egyéniben is Európa legjobb kötélugrójának mondhatja magát. A többi európai ország egyik VB-célja a magyarok megelőzése, ezt a belga csapat vezetői külön kihangsúlyozták - említette meg a csapat vezetője, Bánhegyi Attila.

Július 18-án indul útnak a csapat, de egy szervezési hiba miatt csak osakai átszállással juthatnak el Frankfurtból Brisbanebe. A tetemes költségű út fejenként mintegy félmillió Forint) költségvetéshez Szombathely város 150.000 Ft-tal és a célzott ipariűzési adó átutalásával járult hozzá (a legnagyobb szponzor a Speidel-Hungária Kft., és az Enzo sportruházatot gyártó cég), valamint maguk a lányok "ugrálták össze a pénzt": bel- és külföldön show-műsorokat tartanak (Szlovéniában turnéznak leggyakrabban).

A 8 lány mellett Füle Magdolna csapatedző, Bánhegyi Attila, és az MTI-fotós Czika László utazik Ausztráliába.22-én,csütörtökön és 24-én, szombaton lesznek a versenyek a brisbane-i Gold Coast-on. A világbajnokság után buszra száll a magyar gárda és 900 km-et utazva Sidneybe érnek,ahol magyar családoknál fognak lakni. Az egy hetes ott-tartózkodás alatt két bemutatót is tartanak a lányok a helyi magyar közösségek klubjaiban, és augusztus 7-én érnek ismét magyar földre. Jó utat és hajrá Magyarok!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport

Tovább az oldalra