Vasi kötélugrók az ausztráliai világbajnokságon

Brisbane-be, a kenguruk földjére utaztak a tavalyi Európa-bajnokok...
Két kategóriában képviselik Magyarország a 2004. évi kötélugró-világbajnokságon a vasi lányok. (A kötélugró lányokat nemrég részletesen is bemutatta honlapunk) A junioroknál a kőszegi Bartók Eszter-Rába Réka-Beratók Alíz-Jandrasits Andrea négyes, míg a felnötteknél a szombathelyi Bánhegyi Adrienn-Tóth Alexandra-Nagy Lilla-Giczi Katalin kvartett áll a nagy feladat előtt: minél előkelőbb helyezést elérni a versenyen.
A felnőtteknél hiányzik Bánhegyi Kata. Az achilles-ín szakadást szenvedett lány műtétje után lábadozik, így nem tarthat a csapattal. Az ő helyettese Giczi Katalin lett a csapatban.

Nem csak vasiak képviselik hazánkat a kenguruk földjén: az Eger melletti Maklárról utazik Ausztráliába egy négytagú magyar csapat (ők a felnőttek kategóriájában indulnak).

Mind a juniorok (14-17 éves korosztály), mind a felnőttek (18 év felettiek) egyéniben, és csapatban is rajthoz állnak. Az eddigi világbajnokságokon elért legjobb helyezés a 10. pozíció volt, ám Európában az abszolút elithez tartozik a szombathelyi csapat: háromszoros csapat Európa-bajnokok, míg Bánhegyi Adrienn egyéniben is Európa legjobb kötélugrójának mondhatja magát. A többi európai ország egyik VB-célja a magyarok megelőzése, ezt a belga csapat vezetői külön kihangsúlyozták - említette meg a csapat vezetője, Bánhegyi Attila.

Július 18-án indul útnak a csapat, de egy szervezési hiba miatt csak osakai átszállással juthatnak el Frankfurtból Brisbanebe. A tetemes költségű út fejenként mintegy félmillió Forint) költségvetéshez Szombathely város 150.000 Ft-tal és a célzott ipariűzési adó átutalásával járult hozzá (a legnagyobb szponzor a Speidel-Hungária Kft., és az Enzo sportruházatot gyártó cég), valamint maguk a lányok "ugrálták össze a pénzt": bel- és külföldön show-műsorokat tartanak (Szlovéniában turnéznak leggyakrabban).

A 8 lány mellett Füle Magdolna csapatedző, Bánhegyi Attila, és az MTI-fotós Czika László utazik Ausztráliába.22-én,csütörtökön és 24-én, szombaton lesznek a versenyek a brisbane-i Gold Coast-on. A világbajnokság után buszra száll a magyar gárda és 900 km-et utazva Sidneybe érnek,ahol magyar családoknál fognak lakni. Az egy hetes ott-tartózkodás alatt két bemutatót is tartanak a lányok a helyi magyar közösségek klubjaiban, és augusztus 7-én érnek ismét magyar földre. Jó utat és hajrá Magyarok!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport