Hihetetlen, fantasztikus, zseniális!

Varga Judit győzött a párizsi Golden League-viadalon.

Varga JuditFutott ő már 4:03.92 percnél gyorsabban, de jobban még soha. Hiszen ezzel az eredménnyel megnyerte a női 1500 métert. De még hogy! Szokásához híven a mezőny végén futott, hogy 300 méterrel a vége előtt induljon meg. Előtte volt a 800 méteren verhetetlen Maria Mutola, aki ritka kivételként a számára hosszabb távot választotta. Hogy ezen sem volt esélytelen, mutatja, hogy néhány évvel korábban már nyert GL-viadalt 1500-on. Most viszont sehol sem volt Varga Judithoz képest, aki az utolsó kanyart a kettes pálya külső részén tette meg, hogy ne keveredjen bele semmiféle adok-kapokba.

Már akkor látszott, hogy mindenkinél jobban mozog. A célegyenesbe fordulva ugyan csak az ötödik helyen volt, de méterről méterre jött előrébb, hogy az utolsó métereket már üdvözült mosollyal az arcán tegye meg. Ő lett a gerelyhajító Szabó Nikolett után a második magyar atlétanő, aki Golden League-versenyen, GL-számban győzött!

A verseny után a Sport1-nek nyilatkozott a Haladás VSE atlétanője. "Amikor elkezdtem  Golden League-versenyekre járni, arra gondoltam, milyen jó lenne egyszer egy versenyt nyerni – sóhajtott nagyot Varga. – Hát, most sikerült. Ez az év nem indult valami fényesen. Májusban gyengélkedtem, de a római verseny óta tudom, hogy jó állapotban vagyok. Az edzőm bármire képesnek tartott, azt mondta, Mutolától kikaphatok, de mástól nem. Szerencsére Mutola sem tudta tartani velem a lépést.

Igaz, hogy kiszorultam a kettes pályára, de nem aggódtam emiatt. Mivel rettegek a számra jellemző verekedéstől, kénytelen vagyok a mezőny végén megbújni, és a végén előretörni.
Ezt most tökéletesen megcsináltam. Mivel a barátom Olaszországban él, gyakran vagyok nála. Ez többnyire rendkívüli módon feldob. Most is így érkeztem ide. Hogy Athénba is Olaszországból menjek? Igyekszem rábeszélni Babinyecz Józsefet, az edzőmet, hogy egyszer végre látogasson meg. A mai futás hatalmas önbizalmat adott. Ha sikerül bekerülnöm a döntőbe, ott már nyugodtan, felszabadultan futhatok. Most nem akarok jósolgatni, de ennek az élménynek a hatása szinte biztosan kitart majd az olimpiáig."

Annus Adrián és Fazekas Róbert után tehát ismét egy szombathelyi sportoló, akiktől sokat várhatunk Athénban!

(www.nemzetisport.hu - nyugat)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport