Gyurcsány Ferenc miniszter levelét megírta...

Megérkezett a szombathelyi Sportcsarnok támogatási szerződéséről Gyurcsány válaszlevele.

Tisztelt Szerkesztőség!

Mellékelten megküldjük a mai napon Gyurcsány Ferenc miniszter úrtól kapott levél másolatát. A Sportcsarnok támogatási szerződésének módosítása céljából július elején a sajtó nyilvánossága előtt adtuk fel második levelünket a sportminiszternek. Ezúttal gyorsan, és érdemben válaszolt kérésünkre.

Az 5 éves kizárólagos sportcélú hasznosítási kötelezettség vállalása megítélésünk szerint felelőtlenség volt dr. Ipkovich György, polgármester részéről, hiszen a korábbi jegyzőkönyvek, közgyűlési anyagok egyértelműen tanúsítják, hogy multifunkcionális sportcsarnok felépítésében gondolkodott Szombathely városa a kezdetektől fogva. Miután javaslatot tettünk a városvezetésnek, hogy álljanak elő a szerződés módosításának szándékával; azt a választ kaptuk, hogy ezzel az üggyel többet ártunk a sportcsarnok ügyének, mint használunk, ugyanis a minisztérium a támogtási szerződés ezen kitételeihez jogi okok miatt ragaszkodik. A sajtóból értesülhettünk arról is, hogy valaki a minisztériumban megsúgta a város tisztségviselőinek, hogy nem is kell olyan komolyan venni e szerződési kötelezettségeket. Az egyik legújabb információ szerint a napokban minisztériumi állásfoglalás érkezik a szerződés értelmezésével kapcsolatban a Városházára.

A város vezetőinek zavaros nyilatkozatai e témában tovább fokozták a bizonytalanságot. A rendkívüli Közgyűlés előtti utolsó rendes városi Közgyűlésen a szerződés módosításának napirendre tűzésétől az MSZP-SZDSZ többség elzárkózott. Az Ügyrendi Bizottság elnöke pedig a mai napig nem terjesztette bizottsága elé a szerződés véleményezését.

A korábbi polgármesteri és alpolgármesteri nyilatkozatoknak ellentmondó miniszteri válasz rávilágított arra, hogy lehetséges a szerződés módosítása, amennyiben azt dr. Ipkovich György polgármester kezdeményezi.

Ezért felszólítjuk dr. Ipkovich Györgyöt, hogy ne a kifogásokat keresse, és ne minisztériumi hivatalnokok által készített állásfoglalásokra várjon, hanem azonnal kezdeményezze a GyISM-mel megkötött Támogatási Szerződés módosítását annak érdekében, hogy az újonnan felépülő Városi Sport- és Rendezvénycsarnok valóban multifunkcionális csarnok lehessen!

Tisztelettel:

Marton Zsolt

Ágh Péter

városi képviselő, Fidesz városi képviselő, Fidesz

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport