Annus és a röhögőgörcs

Egy barát arról, milyen négy év egy élsportoló mellett

Azt mindig tudtam, hogy Magyarország tízmillió labdarúgó szövetségi kapitány országa, hogy mindenki ért a focihoz. Arra azonban már nem számítottam, hogy kalapácsvetésben is ennyire otthon van a magyar. Ma reggel hét sms jött a telefonomra, barátok, ismerősök és kevésbé ismerősök kérdezték, sőt egyenesen kijelentették: nyerni fog!?

A magyar olimpiai sporttáborban is kézzel fogható, ujjal tapintható, Szombathely aranyat vár Annus Adriántól. Ezúton válaszolok a kérdezőknek: nem tudom, hogy mi lesz.

Amikor először találkoztam Annus Adriánnal – négy évvel ezelőtt –, akkor még csak egy újságíró voltam a sok közül. Később lettem barát. Egy őszinte sportolót ismertem meg benne. Ült a Nádasdy utcai bérlakás padlóján: egy francia ágy, egy szekrénysor és az edmontoni kilencedik helytől megtört Annus. Más nem is nagyon fért volna a szobába. Nyíltan beszélt a kudarcról, arról, hogy bajnok akar lenni, és hogy fel fog állni a padlóról: nincs apelláta.

Hittem neki... Ilyenkor írják ki gagyi amerikai filmeken, hogy négy évvel később. És tényleg.
Ül Annus jáki otthonának teraszán. Nyolc nap van az olimpiáig. De Ő nem sürgeti az időt. Semmit nem változott, csak egy kicsit nagyobb a hely, Franciska megnőtt, és van két kutya. Megint  arról beszél, hogy bajnok akar lenni, hogy a maximumot akarja nyújtani. Nem törődik az ellenfelekkel. Csak az érdekli, hogy a legjobban teljesítsen.

Aztán autóba ülünk, hazavisz, elbúcsúzunk egymástól. Már nem találkozunk a döntőig. Gyorsan ki kell szállnom, hogy ne lássa bepárásodó szemem.
Biztos kiröhögött volna. Remélem vasárnap este röhögögörcsöt kap, mert ha ..., akkor itt szem nem marad szárazon.

 

Kapcsolódó fórum:
Annus fan fórum
Fazekas fan fórum

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport