Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Annus és a röhögőgörcs

Egy barát arról, milyen négy év egy élsportoló mellett

Azt mindig tudtam, hogy Magyarország tízmillió labdarúgó szövetségi kapitány országa, hogy mindenki ért a focihoz. Arra azonban már nem számítottam, hogy kalapácsvetésben is ennyire otthon van a magyar. Ma reggel hét sms jött a telefonomra, barátok, ismerősök és kevésbé ismerősök kérdezték, sőt egyenesen kijelentették: nyerni fog!?

A magyar olimpiai sporttáborban is kézzel fogható, ujjal tapintható, Szombathely aranyat vár Annus Adriántól. Ezúton válaszolok a kérdezőknek: nem tudom, hogy mi lesz.

Amikor először találkoztam Annus Adriánnal – négy évvel ezelőtt –, akkor még csak egy újságíró voltam a sok közül. Később lettem barát. Egy őszinte sportolót ismertem meg benne. Ült a Nádasdy utcai bérlakás padlóján: egy francia ágy, egy szekrénysor és az edmontoni kilencedik helytől megtört Annus. Más nem is nagyon fért volna a szobába. Nyíltan beszélt a kudarcról, arról, hogy bajnok akar lenni, és hogy fel fog állni a padlóról: nincs apelláta.

Hittem neki... Ilyenkor írják ki gagyi amerikai filmeken, hogy négy évvel később. És tényleg.
Ül Annus jáki otthonának teraszán. Nyolc nap van az olimpiáig. De Ő nem sürgeti az időt. Semmit nem változott, csak egy kicsit nagyobb a hely, Franciska megnőtt, és van két kutya. Megint  arról beszél, hogy bajnok akar lenni, hogy a maximumot akarja nyújtani. Nem törődik az ellenfelekkel. Csak az érdekli, hogy a legjobban teljesítsen.

Aztán autóba ülünk, hazavisz, elbúcsúzunk egymástól. Már nem találkozunk a döntőig. Gyorsan ki kell szállnom, hogy ne lássa bepárásodó szemem.
Biztos kiröhögött volna. Remélem vasárnap este röhögögörcsöt kap, mert ha ..., akkor itt szem nem marad szárazon.

 

Kapcsolódó fórum:
Annus fan fórum
Fazekas fan fórum

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport

Tovább az oldalra