Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Fazekas Róbert közleménye

Először is szeretném megköszönni azt, hogy a magyar közvélemény egy emberként kiáll mellettem.

english version

Fazekas Róbert közleménye
Először is szeretném megköszönni azt, hogy a hozzám eljutott információk szerint a magyar közvélemény egy emberként kiáll mellettem, és maximális támogatásáról biztosít. Külön köszönöm. Az engem ért méltánytalanságról először egy szombathelyi sajtótájékoztatón szerettem volna beszélni, ám a rengeteg kósza hír és információ miatt úgy döntöttem, nem várok, és a nyilvánosság elé tárom gondolataimat.
A diszkoszvetés döntője után valóban nem sikerült a szabályban előírt mennyiségű vizeletet produkálni, ugyanakkor a WADA helyszínen tartózkodó ellenőre az általam leadott mennyiségű vizeletet lezárta és szabályos körülmények között tárolta. Ekkor úgy gondoltam, hogy a minta megvizsgálása után nem veszik el az olimpiai aranyérmemet. A Magyarországon megjelentekkel ellentétben nem próbáltam csalni. Aki egy kicsit is ismeri a doppingvizsgálatok menetét, az tudja, ez lehetetlen. Csalás, vagy annak kísérlete nem szerepel a vizsgálat jegyzőkönyvében. Mint ahogy nem szerepelt az eddigi több száz doppingvizsgálatom jegyzőkönyvében sem. Alaptalan minden erre utaló vádaskodás, ezek részei annak az akciónak, aminek végén annak ellenére zártak ki, hogy vizeletem vizsgálata során negatív eredmény született. Azt hiszem, ilyen még soha, egyetlen sportágban sem fordult elő.
Természetesen élek fellebbezési jogommal, nem fogadom el a döntést. Az IAAF főtitkára, Gyulai István támogatásáról biztosított, és segít a szükséges lépések megtételében. Biztos vagyok benne, hogy a fellebbezés után korrekt döntés születik, és az olimpiai aranyérem visszakerül ahhoz, aki valóban megnyerte ezt a versenyszámot.A hírekkel ellentétben klubtársammal, Annus Adriánnal nem menekülünk, a távozásra engedélyt kértünk és kaptunk. Úton vagyunk hazafelé. Csütörtökön 14 órakor a szombathelyi városháza házasságkötő termében sajtótájékozatót tartok, ahova minden érdeklődőt várok. A jövőmmel kapcsolatban még nem hoztam döntést, de komolyan gondolkodom azon, hogy mit tegyek. Jelenleg úgy érzem, nem sok értelme van annak, hogy ilyen körülmények között sportpályafutásomat folytassam.

Kontakt: Pál T. Gábor sajtótitkár

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport

Tovább az oldalra