Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyiek várják haza KÉT olimpiai bajnokukat!

Bíznak Fazekas Róbert ártatlanságában azok a szombathelyi sportbarátok, akik ma délben szimpátiatüntetést...

– Veletek vagyunk, szeretettel várjuk haza mindkét olimpiai bajnokunkat - üzente Annusnak és Fazekasnak Pintér István fanatikus sportrajongó. A vasi megyeszékhelyt az eufória után szinte sokkolta, hogy Fazekas Róbertet megfosztották bajnoki címétől. Az ad hoc demonstráción fiatalok és idősek is részt vettek.

Semei Ferenc "Tiéd az arany, Robi!" feliratú transzparenssel érkezett. A leginkább könyvkereskedőként és lelkes rockbarátként ismert férfi nem rejtette véka alá véleményét.

– Nem vagyok sportember, de felháborított, hogy egy világelsővel ezt meg lehet csinálni. Maximálisan bízom Fazekas ártatlanságában. Remélem kiderül az igazság - mondta Semei, aki ebédszünetét áldozta a demonstrációra. Alig ütötte el a toronyóra a delet, megeredt az eső - tovább fokozva a gyászos hangulatot -, de szerencsére hamar el is állt. Három tini egy nagy esernyő alól nyilatkozott a Nyugat.hu-nak.

– Igazságtalanul zárták ki Robit, hiszen még le sem zárult a vizsgálat. Helytelenül jártak el a rendezők. Nagyon mérgesek voltunk, amikor elvették az aranyat – mondta Anita, Reni és Timi. – Robi szerintünk megérdemli az aranyat. Személyesen nem ismerjük, de nagy rajongói vagyunk.

Akadt olyan megkérdezett, akit kétszer ríkatott meg Fazekas

– Az egész család ott ült a tévé előtt és fogcsikorgatva szorítottunk neki. Amikor kiderült, hogy ő a legjobb, elsírtam magam örömömben és büszke voltam rá, hogy ebben a városban élek, ahol két aranyérmes atléta van - mesélte Tari Ferencné.

– A Petőfi rádiót hallgattam a kocsiban, amikor először hallottam, hogy gond van Robi doppingvizsgálata körül. Kicsit bántott, de nem foglalkoztam vele. Amikor néhány óra múlva a bemondó közölte, hogy elvették az aranyat, meg kellett állnom. Éppen Csorna előtt jártam. Először csak néztem magam elé, aztán zokogni kezdtem. Még soha nem rázott meg ennyire sportesemény.

– Szombathelynek akkor is két aranya van. Remélem, Robit nem tiltják el a versenyzéstől és be tudja bizonyítani, hogy máskor is megdobja azt, amit az olimpián – mondta Zoli, aki azért jött haza szigetvári nyaralásából, hogy együtt ünnepeljen a bajnokokkal.

A városban terjedő pletykák szerint a doppingbotrány hátterében egy edző, egy korábbi sikeres atléta és egy újságíró áll, akik érdekeltek Fazekas lejáratásában, ezért levelet juttattak el a doppingbizottsághoz. A sportolók közötti ellentét eddig sem volt titok.
Fazekas egyébként nem bújik el, csütörtökön 14 órakor sajtótájékoztatót tart a Városházán. Ugyanebben az időpontban egy csendes demonstrációra a Fő térre várják a sportbarátokat.

Az internetezők is felzúdultak a döntés hallatán. Nem kellett sokáig várni a bizottságot gúnyoló mondásra sem: "Azt hiszem, én jó lennék olimpiai bajnoknak. A diszkoszt csak három méterre tudom dobni, de ha kell, bármikor pisilek egy vödörrel." A http://www.petitiononline.com/atti0007/petition.html oldalon petíciót írhatnak alá azok, akik nem értenek egyet a magyar sportoló éremfosztásával. Egy kissé más jellegű felhívásban arra buzdítják a sportbarátokat, hogy menjenek a görög nagykövetség elé pisilni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport

Tovább az oldalra