Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Annus mégis adott vizeletmintát! Sőt, Fazekas is!

Ám nem a WADA-nak, hanem a Magyar Atlétika Szövetség illetékeseinek

A Nyugat megerősített információi szerint az olimpiát nyert szombathelyi kalapácsvető mégiscsak alávetette magát Athénból való hazaérkezése után egy doppingvizsgálatnak. Mégpedig az őt váratlanul ellenőrző Magyar Atlétikai Szövetség illetékeseinek adott vizeletmintát. (Mint ismeretes, Annus nem bízott a WADA pártatlanságában, s erre hivatkozva nem volt hajlandó együttműködni velük. A WADA tegnapi és mai sikertelen szombathelyi „portyájáról” képes riportunkban részletesen beszámoltunk.
Sőt, nem csak Annus Adriánt ellenőrizte ilyen módon a Magyar Atlétikai Szövetség, hanem az aranyérmétől megfosztott Fazekas Róbertet is, aki szintén alávetette magát a vizsgálatnak. A két sportolótól vett mintákat jelenleg Bécsben őrzik.

További fejlemény az ügyben, hogy a várttal ellentétben az Nemzetközi Olimpiai Bizottság ma négyórás tanácskozás után sem döntött arról, hogy elveszi-e Annustól az aranyérmet. A Nyugat információja szerint hiába járt le az Annusnak adott ultimátum, nincs valós jogi indokuk arra, hogy megfosszák őt az aranyéremtől.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport

Tovább az oldalra