Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Annus negatív mintát adott le Athén után

A kalapácsvetés aranyától vasárnap megfosztott Annus Adrián ügyében kiderült, hogy a pénteken, a magyar orvosoknak adott vizeletmintája negatív lett - ezzel az érvvel is élt a magyar küldöttség a NOB előtti meghallgatáson.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vezetői többek között az ezen a mintán elvégzett elemzés eredményével érveltek: a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) megbízásából Bécsben elvégzett analízis nem mutatott ki tiltott szert Annus vizeletében, derül ki a hivatalos jegyzőkönyvből.

A NOB ezt az érvet nem vette figyelembe és kizárta az olimpiáról a magyar sportolót. Sőt, a szervezet jelentése azt is megemlítette, hogy az Annus által Athénban leadott két minta nem ugyanattól az embertől származik. Bakanek György, a GyISM doppingügyekben illetékes főtanácsadója szerint a WADA a két minta szteroidprofilját hasonlította össze, ami gyanúra okot adhat, de nem bizonyító erejű. "Arra, hogy két vizeletminta ugyanazon személytől származik-e, egyértelműen csak a genetikai teszt adhat választ" - mondta Bakanek, aki szerint az Annustól vett mintákból ezt az elemzést el lehet végezni.

(forrás: index.hu)

Kapcsolódó fórumok:
Annus fan fórum
Fazekas fan fórum

Vonatkozó szavazásunk: A cimlap alján

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport

Tovább az oldalra