Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az atlétikai szövetség kiáll Annusék mellett

Ugyanakkor fegyelmi eljárást indít ellenük. Az eset felelőseit később vizsgálják ki.

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) szerdai, rendkívüli közgyűlésén tárgyalta az olimpián történt doppingvétségeket. Az elnökség a több órás tanácskozás végén úgy döntött, a MASZ teljes mellszélességgel kiáll az olimpiai aranyérmétől megfosztott Fazekas Róbert és Annus Adrián mellett.

Csak az atléták kérhetnek jogorvoslatot

Mindkét atlétának minden erkölcsi támogatást megadnak, hogy elérjék céljukat, de csak akkor, ha valóban benyújtják fellebbezésüket a lausanne-i sportdöntőbírósághoz (CAS). A magyar szövetség ugyanakkor fegyelmi eljárást indít két atlétájával szemben, mivel mindketten vétettek az olimpia doppingszabályai ellen.

Rábold Gusztáv elnök az MTI-nek elmondta, a MASZ-nak nincs jogorvoslati lehetősége, csak a két atlétának. Ha ők úgy döntenek - és ezt mindketten jelezték -, hogy a CAS-hoz fordulnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntése miatt, akkor a szövetség ebben támogatja őket, és biztosítja a hivatalos anyagokat, valamint az apparátust.

Annust el sem tilthatták volna

"Még nagyon rövid idő telt el az olimpia óta, így nehéz egyértelmű ítéletet mondani a két esetről, hiszen egyiknél sincs pozitív doppingteszt" - mondta Rábold Gusztáv. "Mindketten a NOB doppingszabályzatába ütköző vétséget követtek el, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség szabályai szerint például Annust el sem tilthatták volna, Kenteriszék is versenyezhetnek."

Az ülésen úgy döntöttek, csak a vizsgálatok lezárása után vizsgálják ki, kik a doppingeset személyi felelősei.

(Index)

Kapcsolódó fórumok:
Annus fan fórum
Fazekas fan fórum

Vonatkozó szavazásunk: A cimlap alján

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport

Tovább az oldalra