Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Dobógála Annus és Murofusi nélkül Szombathelyen

Vasárnap a szombathelyi Sugár úton rendezik meg a férfi és női kalapácsvetés Világdöntőjét. Az olimpiai aranyérmétől megfosztott Annus legfeljebb a nézőtéren tűnhet fel, az olimpiai bajnokká előlépett japán Murofusi pedig - talán a szombathelyi népharagtól tartva - lemondta a részvételét.

Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) szabályai szerint a Világdöntőben a világranglista legjobb nyolc versenyzője indulhat. Ez lesz a második ilyen "szuperfinálé" Szombathelyen, s tavaly el is jött mindenki a vasi megyeszékhelyre, aki jöhetett. Idén más a helyzet. A legnagyobb hiányzó kétségkívül az olimpiai aranyérmétől megfosztott Annus Adrián. férfimezőny sztárja így az a fehérorosz Ivan Tyihon lesz, aki tavaly megnyerte a párizsi világbajnokságot, Athénban pedig ezüstérmes lett.

A női mezőnyben két olimpiai bajnokot is köszönthetünk. Olga Kuzenkova személyében itt lesz az athéni győztes, akinek éppen az idén sikerült kilépnie az "örök második" szerepkörből. Az ő dolga viszonylag könnyűnek látszik, mert az ezüstérmes kubai Moreno és honfitársnője, a bronzérmes Crawford sem használja ki a szombathelyi lehetőséget.
Az IAAF hozzájárult ahhoz, hogy az olimpián járt három magyar kalapácsvetőnő, Divós Katalin, Tudja Julianna és Orbán Éva is rajthoz állhasson, persze versenyen kívül, ám közülük csupán Divós él a lehetőséggel.

A "foghíjassá" vált dobógála egyik ünnepi eseményének számított volna a pályafutását befejező Kiss Balázs, Atlanta kalapácsvető olimpiai bajnokának ünnepélyes búcsúztatása, amelyről Kiss kimentette magát, mondván, hogy az ismert események kizárják egy békés és ünnepélyes ceremónia megrendezését.

Az IAAF kalapácsvető világdöntő programja:
14.30: a női versenyzők bemutatása, melegítés
15.00: női kalapácsvető Világdöntő
16.00: gyerekváltó
16.15: a férfi versenyzők bemutatása, melegítés
16.45: férfi kalapácsvető Világdöntő
18.00: eredményhirdetések

(Origo-Nyugat)

Kapcsolódó fórumok:
Annus fan fórum
Fazekas fan fórum

Vonatkozó szavazásunk: A cimlap alján

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sport

Tovább az oldalra