Két hét az élet? – mindenki Annusék ellen

Schmidt Pál úgy kér bocsánatot a NOB-tól, hogy nincs pozitív vizelet, helyette van három negatív.
Na végre! Nyugtáztam kissé boldogan a ma megjelenő újságcikkeket, amelyek szalagcímben hozták: Scmidt Pál bocsánatot kért. Gondoltam, a sportvezető belátta, minden jó szándékának ellenére, Annus athéni tárgyalásán hibázott, hiszen ha nem állítja – valótlanul –, hogy van meghatalmazása a kalapácsvető védelmére, a mai napig olimpiai bajnokként ünnepelhetnénk.

Ezzel szemben Schmidt Pál a NOB-tól kért bocsánatot

"Az olimpiát beárnyékoló öt magyar doppingeset miatt Schmidt Pál attól a NOB-tól kért bocsánatot, amely a WADA-val karöltve fedezett Tylor Hamilton bringásnak, annak ellenére, hogy a sportoló vizsgálatánál minden kétséget kizáróan vérdopping jeleire bukkantak. Igaz, a "B"-próba ezt már nem bizonyította, de hogy is bizonyíthatta volna, amikor azt a szabályoktól eltérően nem az "A" minta pozitív voltát követő két napon belül vizsgálták, megvárták azt az időt, amíg kihalnak azok a vérsejtek, amelyek kimutatásával a csalás bizonyítani lehetett volna.

Scmidt úr ezt miért nem említette?

Az amerikaiak miért nem kértek bocsánatot egy nyilvánvaló lebukás után? A magyar sportdiplomácia úgy kér bocsánatot, hogy nincs pozitív vizelet, helyette van három negatív, úgy kér bocsánatot, hogy a sokat emlegetett csalást több orvos szakértői véleménnyel cáfolta.
Persze, Scmidtnek az az érdeke, hogy ne szálljon szembe fő kenyéradójával, azzal a szervezettel, amelynek kis híján első embere lett. Így lehet sikeres diplomata. Viselkedéséből mindenki eldöntheti, milyen szinten, és milyen elánnal védhette Annust az ötkarikás játékokon.

Bocsánatkérése felháborító, a nemzetközi diplomáciában betöltött pozíciója, heves nyelvcsapásokkal legitimáló viselkedése szánalmas és megmosolyogtató. De semmiképpen nem a magyar érdekeket szem előtt tartó. Annus és Fazekas nem azt kéri, hogy felmentsék őket, annyit kérnek, ami az alapvető emberi normákban is szerepel, amíg nincs jogerős ítélet, addig ne törjenek pálcát felettük, ne kérjenek bocsánatot olyan dolgokért, amiket el sem követtek. Ráadásul úgy, hogy a bocsánatot kérők az eset több részletével tisztába sincsenek, hiszen az eset óta egyetlenegyszer nem találkoztak, nem keresték az érintetteket. A WADA és a NOB vezetőivel való parolázásra jut idő, a bajbajutott tönkretett sportolóval való találkozásra már nem.

Akkor kinek az oldalán, az asztal melyik oldalán is ülnek a magyar sportvezetők?

Az esetet tárgyaló sajtótájékoztatón mindenestre a WADA második embere, egy bizonyos Howman úr ült Scmidt Pál mellett, aki azt mondta, a két hét múlva nyilvánosságra kerülő jelentésükből kiderül, miért is vették el Annuséktól az aranyérmet. Érdekes.
Ezt már egyszer leírták, csakhogy vádjaikat a két sportoló tételről tételre cáfolja, érveiket megdönthetetlen bizonyítékokkal alátámasztva. A WADA-nak tehát kell még két hét az újabb szenzációs blődségek nyilvánosságra hozatalához. Valószínűleg sikerülni fog nekik. A Howman úr mellett ülő Schmidt Pál mosolyából, kisimult ráncaiból mindenestre erre következtetek.

Pál T. Gábor
Annus Adrián és Fazekas Róbert személyi titkára

Kapcsolódó fórumok:
Annus fan fórum
Fazekas fan fórum

Vonatkozó szavazásunk: A címlap alján

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport