Annus és Fazekas ügyvédjének sajtónyilatkozata

Dr. Eva Maria Barki felháborítónak tartja a MOB október 15-ei határozatát
Megdöbbentő és felháborító, hogy a MOB ismét beleavatkozik függőben lévő eljárásokba, és befolyásolni akarja a független grémiumok döntéseit.

Ez nem lehet véletlen. Szeptember 27-én, két nappal a MASZ döntése előtt, hasonló elő-elítélés történt. Most, október 15-én, azon a napon, amelyen a perirat minden bizonyítékkal együtt megérkezett a lausanne-i sportbíróságra, a MOB és elnökük ismét a sportolók ellen foglalt állást.

Hogy nem az objektív tényállás megállapítása a cél, az abban mutatkozik meg, hogy a mai napig egyszer sem volt személyes kapcsolatuk a sportolókkal. Az athéni negatív határozatot a MOB elnökének – aki meghatalmazás nélkül lépett fel –, szak- és jogi ismereteinek hiánya okozta.

Egyértelmű, hogy a MOB elnöke most el akarja hárítani a saját felelősségét és meg akarja menteni a pozícióját. Ehhez úgy látszik, a sportolók elítélésére van szükség.

Hosszú a jogsértések sorozata:

A MOB Annus Adrián ügyében anélkül, hogy előzetesen informálódott volna, egy olyan hátrányos és valótlan tartalmú levelet küldött a NOB-hoz, amely a diszkvalifikáció alapjául szolgált.
Képviselete az athéni tárgyaláson meghatalmazás és előzetes személyes információ nélkül történt.
Ezt követően elmulasztották a szükséges bizonyításfelvételeket indítványozni.
Felháborító módon megsértik az ártatlanság vélelmének elvét, mint emberi jogi alapelvet, ami egyidejűleg a függőben lévő eljárásokba való beavatkozást jelenti, és amely alkalmas a határozatok befolyásolására a sportolók kárára.
A védő átállt a vádképviselet oldalára (!)

Jellemző, hogy a MOB kitér minden párbeszéd elől. Nyilvános vitát dr. Eva Maria Barki ügyvéddel szeptember 30-án, a Sport TV műsorában sem fogadott el.

A MOB érthetetlen magatartása nem csak jogilag aggályos, hanem jóvátehetetlen kárt okoz a világ legjobb magyar sportolóinak, de Magyarország hírnevének is. 

A tekintélyes osztrák sportpsychológus és psychiáter Univ.Prof. Dr. Barolin, aki Fazekas Róbert ügyével alaposan foglalkozott, a lausanne-i sportbíróságnak átadott szakvéleményének utolsó mondatában azt írja: „Kockáztatva, hogy túllépem szakértői funkciómat, azt gondolom, hogy a fiatalembernek nem csak az aranyérem jár, hanem egy hivatalos bocsánatkérés anyagi alátámasztással is.“

A MOB elnöke a rossz oldalon kért bocsánatot. Politikai funkciói miatt az ügynek politikai dimenziója is van. Felvetődik a kérdés, hogy valaki, aki annyira nem veszi figyelembe a magyar érdekeket és az alapvető emberi jogokat, alkalmas-e a magyar nép képviseletére az Európai Parlamentben.


Bécs, 2004. október 17. 
Dr. Eva Maria Barki

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport