A NOB visszaköveteli Annus aranyérmét – jön a megtorlás?

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága Annus Adrián doppingvétségével kapcsolatban augusztus 29-én hozott fegyelmi határozatára emlékezteti újabb levelében a Magyar Olimpiai Bizottságot. A határozat utasította a MOB-ot, hogy a vétséget elkövető kalapácsvető aranyérmét mielőbb juttassa vissza Lausanne-ba.

A medál - amint ezt Urs Lacotte, a NOB vezérigazgatója a MOB-nak írt, október 19-én kelt levelében megállapítja - a mai napig nem érkezett vissza Lausanne-ba.

"Kérjük - folytatódik a vezérigazgató levele - tegyenek meg minden szükséges lépést annak érdekében, hogy a szóban forgó érmet legkésőbb 2004. október 31-ig visszajuttassák a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak.

Amennyiben ez nem történne meg, akkor az ügyet a végrehajtó bizottság elé utaljuk. A testület mérlegeli a megfelelő intézkedést, amely magában foglalja Annus Adriánnal és a Magyar Olimpiai Bizottsággal szembeni megtorló intézkedéseket."

Az athéni játékokra vonatkozó doppingszabályzat értelmében a NOB-nak jogában áll az érintett olimpiai bizottsággal szemben bizonyos pénzügyi, illetve nem financiális támogatások visszatartása, emellett dönthet úgy, hogy az adott országból senkit, semmilyen elismerésben nem részesít, illetve felfüggesztheti a nemzeti ötkarikás szervezet NOB-tagságát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport