Annus vasárnap visszaadja...

Schmitt Pál egy budapesti szállodába várja a kalapácsvetőt és az aranyérmet.

Pál T. Gábor, Annus Adrián kalapácsvető sajtótitkára és Schmitt Pál, a MOB elnöke tegnap a Klub rádió élő adásában egyezett meg arról, hogy Schmitt és a kalapácsvető egy budapesti szállodában találkoznak majd vasárnap. Itt kerül sor az Athénban nyert, később doppingvétség miatt visszakövetelt olimpia aranyérem visszaadására is.

Mint ismeretes, tegnap Annus Adrián egy közleményt adott ki azt követően, hogy a NOB megfenyegette a Magyar Olimpiai Bizottságot: a magyar sportolókat bünteti majd, ha Annus nem adja vissza az érmet.

Annus közleményében azt írta: „Továbbra is fenntartom: amennyiben csak engem érhet hátrány, akár a börtönbüntetést is vállalom, a többi magyar sportolót azonban nem fogom hátrányos helyzetbe hozni.”
A visszadásnak egyébként feltétele volt Schmitt személye: „ Az ötkarikás játékokon az aranyérmet a MOB elnöke, Schmitt Pál akasztotta a nyakamba. Azóta azonban egyszer sem keresett, nem segített, sőt, nyilatkozataival érthetetlen módon engem hozott hátrányos helyzetbe. Hát vigye is el ő! Úgy döntöttem, egyedül neki, személyesen vagyok hajlandó visszaadni aranyérmet” – írta Annus.

A rádióadásban elhangzottak szerint egyébként a MOB elnöke nem oly nagyon lelkesedett az ötletért, hiszen az utolsó pillanatig próbált alkudozni arról, hogy ha ő nem ér rá valami miatt, Annus a megbízottjának is adja oda az érmet. A sportoló képviselője azonban ragaszkodott Schmitthez.

Kapcsolódó fórumok:
Annus fan fórum
Fazekas fan fórum

Vonatkozó szavazásunk: A címlap alján

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport