Tartoltak az ifjú szombathelyi focisták a Citroen Gerencsér kupán

Látványos, és gólokban gazdag mérkőzéseket láthattak azok akik kilátogattak a Haladás csarnokba.
A 95-ös születésű gyerekek számára kiírt Citroen Gerencsér kupán sok tehetséges ifjú labdarúgó-palánta csapott össze. A két magyar csapat mellett három csapat érkezett a szomszédos Ausztriából.
Két csoportban kezdődtek meg a küzdelmek. A Citroen csoportban kapott helyet az Oberwart, Hévíz SK, Gleisdorf, Sopron, és a hazai Lurkó – Citroen csapata. A Honda csoportot a Keszthely, Ajka, Nagykanizsa, St. Lorenzen, és a hazaiak másik csapata a Lurkó – Swietelsky ötös alkotta.
Remekül vették az akadályokat a szombathelyi gyerekek.
A Lurkó – Citroen az Oberwart csapata ellen kezdett és aratott 9-1-es fölényes győzelmet. Majd egy izgalmas meccsen 3-2-re nyertek a szintén osztrák Gleisdorf ellen. A harmadik mérkőzés nem jelentett nagy nehézséget a számukra 9-2-re verték a Sopron gárdáját. Az utolsó csoportmeccsen pedig 5-3- ra nyertek a nagyon jó játékerőt képviselő Hévíz ellen, ezzel 100 %-os mérleggel az első helyen végeztek a csoportban.
A házigazdák másik csapata a Lurkó – Swietelsky a St. Lorenzen csapatával kezdett, és győzött 6-1 arányban. A második találkozón a Nagykanizsa volt az ellenfél 4 – 1-es hazai győzelem született. A Keszthely ellen már akadozott kicsit a gépezet de azért sikerült 3-2-re hozni a meccset. A csoport zárómeccsén az Ajka már nem jelentett különösebb problémát nagyszerű játékkal 7- 2-es győzelem a vége, ami azt jelentette, hogy ők is a csoport élén végeztek.
Majd jöttek az elődöntők, itt aztán nem volt hiány izgalmakban. A Lurkó-Citroen az Ajkát míg a Lurkó-Swietelsky a Hévíz csapatát kapta ellenfélül.
Az első meccsen az ajkaiak már két találattal vezettek amikor Győrffy Mátyás aki a tornán csapata legjobbja volt két találatával egyenlített. Majd egy újabb ajkai gól következett, és vészesen kezdett fogyni az idő a hazaiak szempontjából. , de az utolsó pillanatban újra villant Győrffy és következhetett az 5 perces hosszabbítás ahol a szombathelyieknek sikerült megszerezniük a győztes találatot természetesen Győrffy révén.
A másik elődöntőn is két gól előnyt adtak a Lurkósok az ellenfélnekde sikerült vesztett állásból is felállniuk, és a nézőtéri indulatoktól sem mentes találkozón Hoós Patrick és Domján Marci nagyszerű játékának köszönhetően 5-3-ra a Lurkósok diadalmaskodtak.
Így következhetett a házdöntő, de előbb még lejátszották a mérkőzést a harmadik helyért ahol a Hévíz 5-2 - re nyert az Ajka ellen.
Majd következhetett a döntő ahol látványos mérkőzésen 7-3-ra nyert a Lurkó Swietelsky nyert a Lurkó Citroen csapata ellen.

Különdíjasok:
A torna gólkirálya : Győrffy Mátyás ( Lurkó Citroen ) lett
A legjobb játékos: Hoós Patrick ( Lurkó Swietelsky )
Legjobb kapus: Buzás Bence ( Ajka )

A torna végeredménye:

1.

Lurkó – Swietelsky

2.

Lurkó – Citroen

3.

Hévíz SK

4.

Ajka

5.

Sc. Gleisdorf

6.

Nagykanizsa

7.

Oberwart

8.

St. Lorenzen

9.

Sopron

10.

Keszthely

Lurkó - Swietelsky : Gadavics Bence – Halmosi Szabolcs, Varga Martin, Kun Benjamin, Domján Marcell, Hoós Patrick, Kisőrsi Ádám, Gáspár Walter, Mersits Dávid, Dali Dominik, Horváth Marcell,
Edző: Lovagi Milán, Marton Róbert

Lurkó - Citroen: Marton Dávid – Koronczai Benjamin, Bakó Bence, Gecse Bálint, Gecse Milán, Szabó Christofer, Győrffy Mátyás, Vidóczi Dániel, Marics Gábor, Székely Ferenc, Pethő Krisztián
Edző: Lovagi Milán, Marton Róbert

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Sport